Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το Βρετανικό Κοινοβούλιο


Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το Βρετανικό Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά από τις εννέα Σεπτεμβρίου, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το οποίο απεφάνθη ότι η εισήγηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον προς τη βασίλισσα να αναστείλει τη λειτουργία του Σώματος, ήταν παράνομη.
Η Βουλή των Κοινοτήτων είναι προγραμματισμένο να συνέλθει στις εννέα και τριάντα το πρωί, ώρα Κύπρο.
Ο πρωθυπουργός Τζόνσον αναχώρησε ενωρίτερα από το προγραμματισμένο από τη Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση του Σώματος.  
Ενωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεδιάσκεψη με το Υπουργικό του Συμβούλιο, προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και η ατζέντα στο Κοινοβούλιο. Επανέλαβε στους υπουργούς του, ότι διαφωνεί με τη δικαστική απόφαση, αλλά σημείωσε πως σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Τζόνσον είχε συνάντηση με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ. Μετά τη συνάντηση, ο κύριος Βαράντκαρ δήλωσε πως σε καμία περίπτωση δεν έφτασε σε συμφωνία για το Μπρέξιτ με τον Βρετανό ομόλογό του, παρά το γεγονός ότι συζήτησαν με περισσότερη λεπτομέρεια τις βρετανικές θέσεις.
Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Τζόνσον ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά στον Ιρλανδό ομόλογό του, ότι το Μπρέξιτ θα συντελεστεί στις 31α Οκτωβρίου και πως είναι αισιόδοξος ότι θα συνοδευτεί με μία συμφωνία.

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος

Πηγή: Αθανάσιος Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:10

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.