Πόσο σημαντικό είναι το πρωινό για την υγεία των παιδιών;

Τι πρέπει να περιέχει ένα πρωινό για να είναι πλήρες; Πώς βελτιώνει την υγεία του παιδιού το καλό πρωινό;

 

Το πρόγευμα είναι το πρώτο και βασικότερο γεύμα της ημέρας. Είναι η πηγή της ενέργειας και της τόνωσης ενός μικρού παιδιού που ξεκινά μια πολύ απαιτητική μέρα στο σχολείο, όπου θα πρέπει να αποδώσει.

Ένα καλό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πρωινό άλλωστε έχει αποδειχθεί πως έχει θετική επίδραση στη σχολική επίδοση.

Επίσης, μειώνει κατά 30% τις πιθανότητες ένα παιδί να γίνει παχύσαρκο και αυξάνει την ικανότητα εκμάθησης, συνδυαστικής σκέψης και μνήμης.

Τι πρέπει να περιέχει ένα πρωινό για να είναι πλήρες;

Οι ανάγκες ενός παιδιού σε ενέργεια καλύπτονται από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη. Θα πρέπει όμως να επιλέξουμε τροφές που δεν επιβαρύνουν το στομάχι και είναι πιθανό να δυσκολευτεί το παιδί να χωνέψει.

Μερικές καλές ιδέες για θρεπτικό πρωινό είναι το γάλα με δημητριακά, το μέλι, το βούτυρο ή το αβγό. Επίσης, μπορεί να φάει και μια μπανάνα ή να την πάρει μαζί του στο σχολείο ως δεκατιανό.

Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βελτιώνουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση του ανθρώπου.

Πώς βελτιώνει την υγεία του παιδιού το καλό πρωινό;

Ένα θρεπτικό και χορταστικό (όχι όμως βαρύ) πρωινό είναι πιθανό να αποτρέψει το παιδί από ανθυγιεινές επιλογές σνακ στο σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι μαθαίνει να τρώει πιο υγιεινά και άρα, πιο θρεπτικά. Έτσι, το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού είναι πιο δυνατό και η άμυνά του καλύτερη και έτοιμη να αντιμετωπίσει ευκολότερα τους ιούς και τα μικρόβια που απειλούν να εισβάλουν στον οργανισμό. Με τη σωστή διατροφή και την άσκηση ένα παιδί αρρωσταίνει λιγότερο συχνά.

Ακόμη όμως κι αν τελικά αρρωστήσει, τα συμπτώματα διαρκούν συνήθως λιγότερο και είναι πιο ήπια. Σε όποια περιοχή κι αν βρίσκεσαι μπορείς να βρεις τον κατάλληλο γιατρό για το παιδί σου. Μπορείς να επιλέξεις παιδίατρο στο Μαρούσι, στη Θεσσαλονίκη ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη θέλεις βάσει του βιογραφικού ή της περιοχής ενδιαφέροντος.

 
Πηγή: 

Doctoranytime.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:09

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.