Παυλόπουλος:Αταλάντευτη η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο

Τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες της Κύπρου για επανένωση εκφράζει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε συγχαρητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με την ευκαιρία της 59ης Επετείου Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Έλληνας Πρόεδρος εκφράζει εκ μέρους του ελληνικού λαού τις θερμότερες ευχές για ελευθερία, ασφάλεια, πρόοδο και ευημερία του Κυπριακού Ελληνισμού και όλων των Κυπρίων. Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της επανένωσης της Μεγαλονήσου, στο πλαίσιο μιας δίκαιης και κοινά αποδεκτής λύσης, στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής αλλά και βιώσιμης και λειτουργικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και σε πλήρη αρμονία με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την ιδιότητα της Κύπρου ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης.

“Αναγκαίοι όροι προς τούτο, βεβαίως, είναι η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και η κατάργηση του αναχρονιστικού Συστήματος των Εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων τρίτων”, αναφέρει ο Προκόπης Παυλόπουλος και υπογραμμίζει ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει, επιπρόσθετα, τη συνεχιζόμενη, ευθεία, παραβίαση της κυριαρχίας της και την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στις Θαλάσσιες Ζώνες της, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

“Απέναντι σε αυτές τις παράνομες ενέργειες, οι οποίες στρέφονται τόσο κατά της Διεθνούς Νομιμότητας, όσο και κατά της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας –άρα και κατά των Ευρωπαϊκών Αρχών και Πολιτικών– Κύπρος και Ελλάδα προτάσσουμε, από κοινού, όλα τα νόμιμα, Ευρωπαϊκά και Διεθνή, ειρηνικά μέσα”, καταλήγει ο Έλληνας Πρόεδρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:09

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.