​Η ΚΔ απορρίπτει ισχυρισμούς Τσαβούσογλου για λύση συνομοσπονδίας


Η Κυβέρνηση απορρίπτει τους ισχυρισμούς Τσαβούσογλου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έγινε συζήτηση, πρόταση ή εισήγηση από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Τούρκο Υπουργό, η οποία να αφορά λύση συνομοσπονδίας.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος παραμένει η λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, κάτι το οποίο τονίζουν κατά τις επαφές και τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές θεωρούν ότι πρόθεση της Τουρκίας είναι να επιχειρήσει να οδηγήσει το Κυπριακό σε άλλη μορφή λύσης, και να χρεώσει τη συγκεκριμένη εξέλιξη στην ελληνοκυπριακή πλευρά.


Πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκαν και πάλι Νίκος Χριστοδουλίδης και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη τυχαία συνάντησή τους προχθές στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών και τη μεταξύ τους στιχομυθία.   


Πληροφορίες της απεσταλμένης του ΡΙΚ, Στέλλας  Μιχαήλ, αναφέρουν ότι οι δύο Υπουργοί είχαν και πάλι σύντομη συζήτηση για τη μορφή της λύσης και πώς μπορούν να προχωρήσουν με τους όρους αναφοράς.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊρακ, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΡΙΚ, έθιξε το θέμα της ενέργειας.
Λίγες ώρες αργότερα, οι δύο Υπουργοί συναντήθηκαν για τρίτη φορά, στο περιθώριο της συνόδου για τη Συρία, στην παρουσία, αυτή τη φορά, της Υπάτης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι.  
Κατά την προχθεσινή τυχαία συνάντησή τους, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης του είχε μιλήσει για συνομοσπονδία και επικαλέστηκε πρακτικά που έχει στη διάθεσή του, κάτι το οποίο απέρριψε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, λέγοντας πως πρακτικά διαθέτει και η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.