"Thomas Cook" - ανιχνεύεται το εύρος των επιπτώσεων

Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο 48ωρο, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές εύρος των επιπτώσεων στην κυπριακή τουριστική βιομηχανία από την κατάρρευση του βρετανικού κολοσσού ταξιδίων " Thomas Cook".

Οι φορείς του τουρισμού εκφράζουν έντονη ανησυχία για αλυσιδωτές συνέπειες σε περίπτωση κατάρρευσης και άλλων εταιρειών, θυγατρικών ή διασυνδεδεμένων επιχειρησιακά με την " Thomas Cook", όπως η "Biblio Globus", η οποία καλύπτει το 50-60% της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Χάρης Λοϊζίδης είπε ότι κάποιοι ξενοδόχοι θα απολέσουν τεράστια ποσά, με αποτέλεσμα ξενοδοχειακές μονάδες να κινδυνεύουν ακόμα και με κλείσιμο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, υπάρχουν ελπίδες για να διασωθεί το πρόγραμμα της Σκανδιναβίας, αφού ο τοπικός διοργανωτής ταξιδίων φαίνεται ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία του, παρά τη διασύνδεσή του με την "Thomas Cook.
Ανάλογη υπήρξε και η τοποθέτηση του προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Άκη Βαβλίτη, ο οποίος είπε ότι, με βάση την υπάρχουσα πληροφόρηση, δεν θα επηρεαστεί το τουριστικό ρεύμα από την γερμανική και την σκανδιναβική αγορά.
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Βασίλης Σταματάρης επεσήμανε ότι έχει τεράστια σημασία να είναι έγκαιρη η αντίδραση των φορέων τουρισμού στην Κύπρο, λέγοντας ότι είναι υπόθεση όλων να χειριστούν αυτή την κρίσιμη κατάσταση.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η επιχείρηση επαναπατρισμού δεκάδων χιλιάδων Βρετανών τουριστών, πελατών της "Thomas Cook".
Χθες, επαναπατρίστηκαν δεκατέσσερις χιλιάδες, επτακόσιοι υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, με περίπου 60 πτήσεις από χώρες του εξωτερικού.
Από την Κύπρο, αναχωρεί στις έξι το απόγευμα η πρώτη ναυλωμένη πτήση από το αεροδρόμιο της Πάφου για τη Μεγάλη Βρετανία, με επιβάτες που είχαν αεροπορικά εισιτήρια της "Thomas Cook".
Αυτές τις ημέρες επρόκειτο να ταξιδέψουν περισσότεροι από 3,5 χιλιάδες Βρετανοί από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
Συνολικά 150 χιλιάδες Βρετανοί ταξιδιώτες θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους με σχεδόν χίλιες πτήσεις, από 18 χώρες, έως τις έξι Οκτωβρίου. Το κόστος επαναπατρισμού τους υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια στερλίνες.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:10

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.