Κένυα: Επτά μαθητές νεκροί από κατάρρευση αίθουσας

Επτά παιδιά σκοτώθηκαν και αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν από την κατάρρευση αίθουσας στο σχολείο τους σήμερα το πρωί στο Ναϊρόμπι, ανακοίνωσαν υπηρεσίες διάσωσης.



"Επτά μαθητές νεκροί, δεκάδες τραυματισμένοι μετά την κατάρρευση σχολικής αίθουσας στην Precious Talent Academy στο Νταγκορέτι", δυτικά της κενυατικής πρωτεύουσας, έγραψε στο Twitter η οργάνωση St John Ambulance που μετέχει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

"Έως τώρα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε επτά νεκρούς μαθητές και 57 τραυματίες επίσης μαθητές που νοσηλεύονται", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σάιρους Ογκούντα, μιλώντας από τον τόπο της τραγωδίας.

Η κατάρρευση σημειώθηκε τη στιγμή που οι μαθητές έμπαιναν στο σχολείο. Εκατοντάδες κάτοικοι του Νταγκορέτι, μιας φτωχής περιοχής όπου οι κάτοικοι ζουν σε αυτοσχέδια καταλύματα,συγκεντρώθηκαν γύρω από το σημείο όπου οι διασώστες διεξάγουν έρευνες στα ερείπια για τον εντοπισμό επιζώντων.

Σύμφωνα με δημοσιoγράφο του AFP, που μετέβη στο σημείο, γραφεία και βιβλία ήταν σκορπισμένα ανάμεσα στα ερείπια αυτής της ημιμόνιμης δομής, κατασκευασμένης από ξύλο και λαμαρίνες. Στην κατασκευή αυτή είχε προστεθεί άλλος ένας όροφος.

Πηγή: (ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ΜΚ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:11

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Στόχος η κάλυψη της Κύπρου σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων, μέχρι το 2026
17:05
Τμήμα Μετεωρολογία 3ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
16:24
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας
16:11
Υπό κράτηση δύο άτομα για υποβοήθηση παράτυπων μεταναστών
15:41
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.