Μετακίνηση τροχόσπιτων από τα Λουτρά της Αφροδίτης

Επιχείρηση ξεκίνησε το Κ.Σ. Νέου Χωρίου για τη μετακίνηση 42 παράνομων τροχόσπιτων στην περιοχή Λουτρά της Αφροδίτης, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Νίκο Τσαπή.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Τσαπής ανέφερε πως η επιχείρηση ξεκίνησε στις 05:00 περίπου για μετακίνηση κάποιων τροχόσπιτων στην παρουσία μελών της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου. Η μετακίνηση είπε ο κ. Τσαπής έγινε κανονικά χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα, προσθέτοντας πως η Αστυνομία παρέστη για σκοπούς επιτήρησης και επιβολής της τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την κοινοτική αρχή, οι ιδιοκτήτες των τροχόσπιτων δεν είχαν άδεια και το συγκεκριμένο κάμπινγκ θεωρείται παράνομο.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως η μετακίνηση των παράνομων τροχόσπιτων ήταν θέμα αποκλειστικά του κοινοτικού συμβουλίου και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Κ.Σ. Με βάση, είπε η κ. Λάμπρου, τον περί κοινοτήτων Νόμο, το Κ.Σ. μπορεί να παρέμβει αφού μάλιστα, όπως ανέφερε, έτυχε καθοδήγησης, από τον νομικό του σύμβουλο και την Επαρχιακή Διοίκηση.

Η κατάσταση στα Λουτρά της Αφροδίτης σημείωσε η Έπαρχος Πάφου διαιωνίζεται με την παρουσία τροχόσπιτων μέσα στους αγρούς. Όπως εξήγησε η κ. Λάμπρου, σε μια περιοχή η οποία είναι αναπτυγμένη, προκαλείται με την παρουσία τροχόσπιτων κάτω από τα δέντρα μια εικόνα ακαλαισθησίας και χωρίς χώρους υγιεινής, με όλα τα συνεπακόλουθα.

Η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως οι ίδιοι κάτοχοι των τροχόσπιτων υποστηρίζουν πως μεριμνούν για την ευπρέπεια και τα λοιπά, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν μπορεί κάποιος να μεταβαίνει σε έναν ανοικτό  χώρο να κατασκηνώσει, αλλά θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες τροχόσπιτων να πηγαίνουν σε οργανωμένους χώρους .

Πρόσθεσε πως υπάρχουν διάφοροι οργανωμένοι χώροι σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Καταληκτικά ανέφερε πως  τα τροχόσπιτα μεταφέρθηκαν σε ανοικτό χώρο για να παραληφθούν από τούς ιδιοκτήτες τους σε τακτή προθεσμία.
 
Εξάλλου το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέου Χωρίου, με γραπτή ανακοίνωση του αναφέρει πως ενεργώντας  στα πλαίσια των αποφάσεων του και με γνώμονα την επιβολή του Νόμου και της τάξης προχώρησε, όπως είχε δημόσια προαναγγείλει, σε μετακίνηση των παράνομων τροχόσπιτων και άλλων πρόχειρων παράνομων κατασκευών από την περιοχή Λουτρών Αφροδίτης.

 Όλα τα μετακινηθέντα, προστίθεται στην ανακοίνωση, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και τοποθετήθηκαν σε ελεγχόμενο χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2019.

Μετά την πάροδο της ημερομηνίας αυτής θα πωληθούν με δημόσιο πλειστηριασμό και/ή θα καταστραφούν .

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέου Χωρίου καλεί επίσης τους  ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται για τα μετακινηθέντα, να επικοινωνήσουν με το Κοινοτικό Συμβούλιο στο τηλέφωνο 26 322 520 ώρες γραφείου, και αφού καταβάλουν τα έξοδα μετακίνησης, να λάβουν την περιουσία τους.

Πέραν της ανακοίνωσης ο κοινοτάρχης του Νέου Χωρίου Ανδρέας Χριστοδούλου δεν θέλησε να προβεί σε δήλωση.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:12

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η σημερινή
12:35
Επτά πρώτες θέσεις κατέλαβε η Κύπρος στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων
12:25
Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα
12:22
Αφγανιστάν: Δεσμευμένοι στις ειρηνευτικές συνομιλίες δήλωσαν οι Ταλιμπάν
11:52
Διάρρηξη δύο κατοικιών σε Τάλα και Πέγεια
11:21
Θέμα χρόνου η διχοτόμηση εάν δεν εγκαταλείψει η Τουρκία τις αξιώσεις της, λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
11:19
Εκατοντάδες καταγγελίες για δάφορες τροχαίες παραβάσεις
10:41
Το ζεύγος Μπάιντεν ανακοίνωσε τον θάνατο του «πρώτου σκύλου» Τσαμπ
10:14
Μακραίνει διεθνώς ο κατάλογος των θυμάτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού
09:48
Σημαντικές επαφές αύριο του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αίγυπτο
09:41
Αντιδράσεις ΗΠΑ και Ισραήλ για αποτέλεσμα εκλογών στο Ιράν
09:39
Στις κάλπες η Αρμενία για πρόωρες Βουλευτικές
09:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand