Αρχηγός : Θα κάνουμε το παν για την ασφάλεια του πολίτη

Το μήνυμα ότι η Αστυνομία έχει τη βούληση, τη θέληση, την εμπειρία και τη δύναμη να προστατεύσει τους πολίτες και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας, σιγουριάς και εμπιστοσύνης, έστειλε σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Σε σύντομο χαιρετισμό του στη συνάντηση με τη Διοίκηση και τα μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «αυτό είναι το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας και θα το κερδίσουμε».

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι πρόσφατες υποθέσεις με τα ελλείποντα πρόσωπα «μας έχουν ταρακουνήσει, μας έχουν αφυπνίσει τα τραγικά γεγονότα που επεσυνέβησαν και κατανοούμε πλήρως τη δικαιολογημένη ανησυχία του κοινού».

«Είμαστε όμως αποφασισμένοι και έχουμε ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες ένα τιτάνιο και σοβαρό αγώνα μετάδοσης του μηνύματος ότι η Αστυνομία έχει τη θέληση και τη βούληση να σταθεί με σιγουριά δίπλα στον πολίτη και να του παράσχει προστασία. Θα κάνουμε το παν για την ασφάλεια και ευημερία του πολίτη», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή προς «τους διεφθαρμένους, τους ασυνείδητους, τους παραπτωματίες αστυνομικούς» ανεξαρτήτως του βαθμού τους.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι τα μέλη της ΥΑΜ «πρέπει να έχουν σωστή γνώση της νομοθεσίας και του χειρισμού των αλλοδαπών, να γίνεται ο σωστός έλεγχος», προσθέτοντας ότι « οι νόμοι αφορούν όλους, κανένας δεν εξαιρείται γι΄αυτό και όσο πιο καλά γνωρίζουμε τη νομοθεσία και ιδιαίτερα τον περί αλλοδαπών νόμο τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε».

Ανέφερε ότι οι αλλοδαποί έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ντόπιους και γι’ αυτό και θα πρέπει να υπάρχει σωστή συμπεριφορά απέναντι τους και να εφαρμόζεται η αρχή της ισονομίας.

Ο Διοικητής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Παντελής Πολυβίου αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες και στην πολυεπίπεδη αποστολή της Υπηρεσίας «η οποία εφαρμόζει την μεταναστευτική πολιτική του κράτους».

Ο κ. Πολυβίου αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία στη διαχείριση, μεταξύ άλλων, της παράτυπης μετανάστευσης, τον έλεγχο των προσώπων που διέρχονται από τα νόμιμα σημεία εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας και τον επαναπατρισμό των αλλοδαπών κρατουμένων.

Είπε ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Υπηρεσίας και στη βάση του υφιστάμενου προσωπικού της, «καταβάλλεται προσπάθεια οι μηχανισμοί της Υπηρεσίας σε όλους τους τομείς να βρίσκονται όσο το δυνατόν σε υψηλό επίπεδο».

Ωστόσο κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπως είπε, «οι απαιτήσεις και οι υπηρεσιακές μας ανάγκες αυξάνονται αισθητά» ιδιαίτερα στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, όπως είπε.

Ευχαρίστησε, τέλος, την ηγεσία της Αστυνομίας για την πρόσφατη ενίσχυση της Υπηρεσίας σε προσωπικό το οποίο αξιοποιείται στους αερολιμένες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:46

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουνίου
Τελευταίο δεκαήμερο Ιουνίου αναμένεται η Λουτ, προετοιμασία Λευκωσίας ενόψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
14:55
ΗΠΑ: Επιπρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, λίγο πριν τη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν
14:38
Το Μεξικό εκτιμά ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει μολυνθεί από κορονοϊό
14:21
Καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον 49χρονου για υπόθεση εργασιακής εκμετάλλευσης
13:57
Η ΕΕ καλεί τον πρωθυπουργό Τζόνσον να κρατήσει τον λόγο του για το Brexit
13:35
Τουλάχιστον 13 τραυματίες από πυρά στο Όστιν του Τέξας
12:46
Οικονομία, εξωτερική πολιτική και υγεία στη δεύτερη μέρα της συνόδου του G7
12:37
Χωρίς ρεύμα περιοχές Λακατάμειας, Αρχάγγελου, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
11:51
Στην Κύπρο ο Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο των διήμερων εορτασμών του Δήμου Αγιας Ναπας
11:29
​ Ο Σιζόπουλος υποστήριξε ότι η πρόταση της ΔΗΠΑ αποσκοπούσε να αποτρέψει την εκλογή είτε του ιδίου, είτε του Παπαδόπουλου
10:41
Απογοήτευση Παπαδόπουλου για την αποτυχία της αντιπολίτευσης να εκλέξει πρόεδρο της Βουλής
10:23
Το ιικό φορτίο των παιδιών με Covid-19 είναι παρόμοιο με εκείνο των ενηλίκων
09:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand