Ικανοποίηση για τις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο

Ικανοποίηση για τον αριθμό των αφίξεων τουριστών στην Κύπρο εξέφρασε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Περδίος είπε ότι, από την αρχή της χρονιάς λέγαμε ότι αν καταλήξουμε στις ίδιες περίπου αφίξεις με την περσινή χρονιά ως Υφυπουργείο θα ήμασταν πάρα πολύ ευτυχείς και πρόσθεσε ότι οι αφίξεις για τον μήνα Ιούλιο ήταν ελαφρώς πίσω από τις περσινές.

Είπε ακόμη ότι χρειάζεται προβληματισμός όλων μας για συγκεκριμένες αγορές, σημειώνοντας ότι «η ρωσική αγορά περνά δυσκολία λόγω ανταγωνισμού που έχουμε από άλλες χώρες. Αναμένουμε ότι και η βρετανική αγορά θα έχει τα δικά της προβλήματα με το Brexit», προσθέτοντας ότι «είμαστε ευχαριστημένοι όσον αφορά τις αφίξεις αλλά χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη και άλλων αγορών που θα βοηθήσουν και τα εισοδήματα της χώρας μας από τον τουρισμό, διότι είμαστε 5 τοις εκατό πίσω από τα περσινά».

Ερωτηθείς είπε ότι δράσεις προς την κατεύθυνση της προσπάθειας αυτής συμπεριλαμβάνονται στο δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό και πρόσθεσε ότι «στην ολότητα του το σχέδιο θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Επιλέξαμε κάποια αποσπάσματα να τα δημοσιεύσουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συνομιλιών με φορείς από το εσωτερικό και το εξωτερικό καταστρώσαμε και το επιχειρησιακό πλάνο της δεκαετίας με συγκεκριμένη στόχευση ανά έτος, που θα είναι μέρος της ολιστικής εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό. Το έχουμε δώσει σε όλα τα Υπουργεία και αναμένεται το τέλος Αυγούστου να έχουμε όλες τις απόψεις και μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να ανακοινώσουμε δράσεις που αποσκοπούν κυρίως στη βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος για να βοηθηθεί και το ρεύμα τουριστών από το εξωτερικό».

Ερωτηθείς αν έχουν γίνει προσπάθειες για προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών στην Κύπρο, ο κ. Περδίος είπε ότι «εδώ και έξι μήνες τουλάχιστον, είμαστε σε συνεχή επαφή με την Hermes, έχουμε δει πολλές αεροπορικές εταιρείες και ανεξάρτητα από το πλάνο και τα χρονοδιαγράμματα ήταν για μας κρισιμότατο αυτό το κομμάτι των πτήσεων το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη Στρατηγική. Θεωρώ ότι με βάση το τι έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες από την Hermes, έχουν καρποφορήσει αυτές οι προσπάθειες και νιώθει η Hermes ότι θα έχουμε μικρή αύξηση των διαθέσιμων θέσεων για το 2020. Πρόκειται για αυξημένες θέσεις. Από κει και πέρα σε εμάς εναπόκειται να πείσουμε τους τουριστικούς πράκτορες να κλείσουν πακέτα σε αυτές τις αεροπορικές θέσεις».

Τέλος, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά τη γερμανική αγορά, αναμένονται τελικές αποφάσεις, για δρομολόγια από τη Γερμανία, τις επόμενες βδομάδες, σημειώνοντας ότι ο επόμενος μήνας θα είναι κρίσιμος.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:46

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Τα πάρτι των γενεθλίων, ιδίως τα παιδικά, βοηθούν στην εξάπλωση του κορονοϊού
08:31
Ενώπιον του ανακριτή απολογείται σήμερα ο καθ' ομολογίαν δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά
06:33
Εξήντα-επτά νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες.Δεν κατεγράφη θάνατος
06:30
Ανοικτή για όλες τις ηλικίες η Πύλη Εμβολιασμού
06:27
Στην Αθήνα σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας
06:23
Συνέρχεται στις δέκα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής
06:17
Σήμερα οι ανακοινώσεις του προέδρου Αναστασιάδη για το κυβερνητικό λίφτιγκ
06:11
Στις 9:30 η συνάντηση προέδρου Αναστασιάδη-Λουτ
06:06
21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand