«Μπάχαλο» με τα απόβλητα των Δήμων

Ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω στη διαχείριση των αποβλήτων καταγγέλλουν οι δήμοι της μείζονος Λευκωσίας.

Ο δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου δήλωσε στο Τρίτο ότι από το κλείσιμο του σκουπιδότοπου του Κοτσιάτη οι δήμοι αναμένουν να δοθούν λύσεις από το υπουργείο Γεωργίας στα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Ο Ζαχαρίας Κυριάκου, αναφέρει ότι εκτοξεύτηκε το κόστος της καθαριότητας χωρίς να επιλυθούν τα προβλήματα. Υπάρχουν σε κάθε δήμο εκατό Κοτσιάτηδες, είπε, χαρακτηριστικά από τότε που έκλεισε ο σκουπιδότοπος του Κοτσιάτη και κατήγγειλε μονοπώλιο στη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων.
Οι πολίτες, είπε, εισηγούνται τη δημιουργία και άλλων πράσινων σημείων στους δήμους της Λευκωσίας.

Δηλώσεις υπ. Γεωργίας

Να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν κάλεσε τους δημάρχους ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής αναφορικά με τις επικρίσεις που διατυπώνουν για το κόστος στη διαχείριση των αποβλήτων.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Καδής ανέφερε πως αυξήθηκε σημαντικά το κόστος αλλά ήταν αναμενόμενο καθώς από την στιγμή που αποφασίστηκε να αλλάξει ριζικά ο τρόπος διαχείρισης των αποβλήτων θα υπήρχε και σημαντικό κόστος.
Το υπουργείο, είπε, είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στο αίτημα για δημιουργία νέων πράσινων σημείων ωστόσο επεσήμανε την ανάγκη για εξεύρεση προσωρινών λύσεων μέχρι αυτά να αυξηθούν.
Στην προηγούμενη συνάντηση με τους δήμους, είπε ο κύριος Καδής ζήτησαν οικονομική ενίσχυση και το υπουργείο τους αντιπρότεινε αυτή να τους δοθεί με τη μορφή υποδομών για την διαχείριση των αποβλήτων.
Ο υπουργός Γεωργίας είπε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες για διευθέτηση συνάντησης με τους δημάρχους εντός της επόμενης εβδομάδας.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:13

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.