UNICEF: Προτεραιότητα η διάσωση παιδιών στη Μεσόγειο

Την ανάγκη όπως η διάσωση παιδιών που βρίσκονται αποκλεισμένα στη Μεσόγειο τεθεί ως προτεραιότητα υπογραμμίζει η UNICEF.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της "περίπου 130 παιδιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σκάφη Viking Ocean και Open Arms. Σύμφωνα με αναφορές που υπάρχουν μόνο 11 από τα 103 παιδιά πάνω στο πλοίο Viking Ocean συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα".

"Αυτά τα παιδιά, πολλά εκ των οποίων έχουν φύγει από τη φτώχεια, τις διενέξεις και ασύλληπτες φρικαλεότητες, έχουν το δικαίωμα να είναι ασφαλή και προστατευμένα. Η UNICEF προτρέπει όπως παραχωρηθεί άμεσα ένα λιμάνι ώστε αυτά τα παιδιά με όλους όσοι βρίσκονται στα δυο σκάφη, να μπορούν να αποβιβαστούν με ασφάλεια", προστίθεται.

"Η τραγική απώλεια ζωών στην κεντρική Μεσόγειο αυτό το καλοκαίρι υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη για αυξημένες προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης. Η διάσωση ευάλωτων παιδιών, γυναικών και ανδρών δεν πρέπει να είναι έγκλημα", αναφέρεται.

"Η υποδοχή και ο καθορισμός διευκολύνσεων για παιδιά που είναι πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει να διασφαλίζει ένα ασφαλές και επαρκές καταφύγιο καθώς και γρήγορη πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη και διαδικασίες ασύλου. Χρειάζονται επειγόντως περισσότερες δεσμεύσεις από κράτη μέλη της ΕΕ για επανεγκατάσταση με προτεραιότητα στα παιδιά και επιτάχυνση των διαδικασιών για επανένωση οικογενειών", σημειώνει η UNICEF.

Ακόμη η UNICEF "καλωσορίζει την πρόσφατη πρόοδο προς ένα σχέδιο για αυξημένη αλληλεγγύη και διαμοιρασμό της ευθύνης μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Τα παιδιά δεν πρέπει να βρίσκονται αποκλεισμένα στη θάλασσα ή να πνίγονται στα ανοικτά των ακτών της Ευρώπης. Οι πολιτικές συζητήσεις πρέπει να προχωρήσουν προς μια δράση στην περιοχή που θα σώζει ζωές και θα τερματίζει ακόμη μεγαλύτερο πόνο", αναφέρει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:51

Τελευταιες Ειδησεις

10 Μαΐου
Η Χαμάς ξεπέρασε τα 'όρια' και θα απαντήσουμε 'δυναμικά', δηλώνει ο Νετανιάχου
21:50
'Eνας θάνατος και 276 νέα περιστατικά COVID ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα
21:42
Ο ΠτΔ υπέγραψε το νομοσχέδιο για πλήρη αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
21:13
Φωτιά ξέσπασε στην Πλατεία Τεμενών στην Ιερουσαλήμ
21:02
Χωρίς καραντίνα και τεστ οι επιβάτες που έρχονται στην Κύπρο με πιστοποιητικό εμβολιασμού
20:46
Μέρκελ: Η Ευρώπη μπορεί να γίνει πρωτοπόρα αγορά για μια φιλική προς το περιβάλλον και το κλίμα ναυπηγική βιομηχανία
20:45
ΠΟΥ: "Ανησυχητική" η ινδική παραλλαγή του κορονοϊού
20:35
Πανικός στην Κίνα από λεοπαρδάλεις που δραπέτευσαν από ζωολογικό κήπο
20:15
Ομόνοια - Απόλλωνας 1-1
20:11
«Σημαντικό βήμα προς την κανονικότητα» ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον με περαιτέρω χαλάρωση μέτρων
19:52
Καρμιώτισσα - ΑΠΟΕΛ 1-6
19:51
Εννέα νεκροί, εκ των οποίων τρία παιδιά, σε βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας
19:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand