Στόχος του ΥΠΕΣ η υλοποίηση έργων με ψηλή προστιθεμένη αξία

Η σταθερή ανάδειξη της περιφέρειας, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και η αναχαίτιση της αστυφιλίας, αποτελούν σταθερές προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης, ανέφερε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου στον χαιρετισμό της στο 2ο ετήσιο φεστιβάλ « χαλουμιού» που διοργάνωσε η Δρούσεια στο οποίο παρέστη και ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής.

Στόχος συνέχισε, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης είναι η υλοποίηση έργων, με ψηλή προστιθεμένη αξία που να δίνουν ώθηση στην οικονομία και να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Πρόσθεσε μάλιστα πως στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε ήδη η ανάπλαση και ανάδειξη του πυρήνα της Δρούσεις , έργο που θα ολοκληρωθεί πριν τα μέσα του επόμενου χρόνου με συνολική δαπάνη γύρω στα 1,4 εκατ. ευρώ και η οποία προέρχεται εξ’ ολοκλήρου από τους Κρατικούς προϋπολογισμούς καθώς και η ανάπλαση όψεων των οικοδομών του πυρήνα, ένα έργο, όπως είπε, που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως δίδουν ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή των Κοινοτήτων Ακάμα, για ορθολογική ανάπτυξη με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και του Εθνικού Πάρκου. Στους προϋπολογισμούς της Επαρχιακής Διοίκησης, συνέχισε, περιλαμβάνεται ετησίως ποσό 2,6 περίπου εκατομ. πέραν των κονδυλίων που εξασφαλίζουν σταδιακά μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ώστε να υλοποιηθούν έργα που περιλαμβάνουν εκτός των εξωραϊστικών και βελτιώσεις δρόμων, αντιπλημμυρικά έργα και άλλα έργα υποδομής.

Επεσήμανε ακόμη πως στην Δρούσεια αποπερατώθηκαν πριν τρία χρόνια , με την οικονομική συνεισφορά, του κοινοτικού συμβουλίου και τα κοινοτικά κτίρια που περιλαμβάνουν βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων, καθώς και περιφερειακό μουσείο αγροτικής ζωής. Ακόμα συνολικής δαπάνης 1,2 εκατομ. ευρώ .

Το μουσείο εμπλουτίζεται σταδιακά από το κοινοτικό συμβούλιο, ενώ στο χώρο του κτιρίου είναι δυνατό να διοργανώνονται και εκπαιδεύσεις παραδοσιακών ασχολιών, όπως υφαντική , καλαθοπλεκτική κ.α.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής ο οποίος συνεχάρη το κοινοτικό συμβούλιο για την διοργάνωση και την επιτυχία της εκδήλωσης .Επίσης έδωσε συμβολική οικονομική βοήθεια για τον εξοπλισμό/ εκθέματα του περιφερειακού Μουσείου Αγροτικής Ζωής Ακάμα.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Υπουργός περιήλθε των περιπτέρων που στήθηκαν στον χώρο για τους παραγωγούς χαλουμιών και άλλων παραδοσιακών εδεσμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:55

Τελευταιες Ειδησεις

10 Μαΐου
Η Χαμάς ξεπέρασε τα 'όρια' και θα απαντήσουμε 'δυναμικά', δηλώνει ο Νετανιάχου
21:50
'Eνας θάνατος και 276 νέα περιστατικά COVID ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα
21:42
Ο ΠτΔ υπέγραψε το νομοσχέδιο για πλήρη αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
21:13
Φωτιά ξέσπασε στην Πλατεία Τεμενών στην Ιερουσαλήμ
21:02
Χωρίς καραντίνα και τεστ οι επιβάτες που έρχονται στην Κύπρο με πιστοποιητικό εμβολιασμού
20:46
Μέρκελ: Η Ευρώπη μπορεί να γίνει πρωτοπόρα αγορά για μια φιλική προς το περιβάλλον και το κλίμα ναυπηγική βιομηχανία
20:45
ΠΟΥ: "Ανησυχητική" η ινδική παραλλαγή του κορονοϊού
20:35
Πανικός στην Κίνα από λεοπαρδάλεις που δραπέτευσαν από ζωολογικό κήπο
20:15
Ομόνοια - Απόλλωνας 1-1
20:11
«Σημαντικό βήμα προς την κανονικότητα» ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον με περαιτέρω χαλάρωση μέτρων
19:52
Καρμιώτισσα - ΑΠΟΕΛ 1-6
19:51
Εννέα νεκροί, εκ των οποίων τρία παιδιά, σε βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας
19:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand