Πυρηνική ιατρική σε ασθενείς με προστάτη

Η θεραπεία πυρηνικής ιατρικής (Lutetium-177-PMSA or LuPSMA) σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη δεν αποτελεί ακόμα θεραπεία που χρησιμοποιείται στην καθημερινή πρακτική, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου(ΟΕΚ).Πρόκειται, αναφέρει η ΟΕΚ , για θεραπεία που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο με δημοσιευμένα ενθαρρυντικά αποτελέσματα μελετών φάσης 2.

Δεν πρόκειται, ξεκαθαρίζει, για καθιερωμένη θεραπεία, δηλαδή δεν καταγράφεται σε διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές και ως εκ τούτου δεν αποτελεί ακόμα θεραπεία που χρησιμοποιείται στην καθημερινή πρακτική.

Η δημοσίευση αποτελεσμάτων φάσης 3 που θα επιτρέψουν ενδεχομένως την καθιέρωση της αναμένεται σε 3 περίπου χρόνια. Η εν λόγω θεραπεία μπορεί ενδεχομένως να χορηγηθεί σε ασθενείς με μεταστατικό ορμονοάντοχο καρκίνο του προστάτη κάτω υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και αφού εξαντληθούν όλες οι καθιερωμένες θεραπείες, στα πλαίσια κλινικών μελετών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ως εκ τούτου, η  ΟΕΚ καλεί τους ασθενείς να ακολουθούν τις συστάσεις των θεραπόντων Ογκολόγων, ως προς τις ενδείξεις χορήγησης θεραπειών είτε αυτές εμπίπτουν στα πλαίσια θεραπευτικών πρωτοκόλλων και κατευθυντηρίων γραμμών είτε βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.

Καλεί, επίσης, τόσο τους ασθενείς όσο και τους θεράποντες ιατρούς να σέβονται τις αποφάσεις των ιατροσυμβουλίων, αφού αυτές λαμβάνονται, και οφείλουν να λαμβάνονται, στη βάση διεθνώς αναγνωρισμένων κατευθυντηρίων γραμμών και πρωτοκόλλων.

Η Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου εξέδωσε την ανακοίνωση με αφορμή σχετικό δημοσίευμα επιστημονικού περιεχομένου στον καθημερινό Τύπο που αφορούσε θεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο προστάτη και λόγω επανειλημμένων ερωτήσεων από επηρεαζόμενους ασθενείς προς τους θεράποντες Ογκολόγους ως προς τις ενδείξεις χορήγησης της.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/ΘΝΕ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:42

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Το κράτος μπορεί να εγγυηθεί την απόδοση του νέου συνταξιοδοτικό συστήματος στο δημόσιο ανακοίνωσε ο αναλογιστής Μαρίνος Θεοδοσίου
11:52
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού (3/10/22)
11:45
Εβδομάδα υποχρεώσεων για τέσσερις Εθνικές μας ομάδες στο Φούτσαλ
11:32
Την Πέμπτη οι υπογραφές για το Γραφείο του ΠΟΥ στη Λάρνακα. Επίσκεψη Κλούγκε στην Κύπρο για τη συμφωνία
11:28
Επιστολή στον Μπάιντεν απέστειλε ο επικεφαλής του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου αξιώνοντας καταδίκη των δηλώσεων Ερντογάν
11:27
Κυρ. Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να θέσει πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου
11:16
Απέσυρε την κατάργηση του ανώτατου συντελεστή φόρου εισοδήματος η Λιζ Τρας
11:01
Ο πληθωρισμός της Τουρκίας σκαρφάλωσε στο 83,45% σύμφωνα με επίσημα στοιχεία
10:45
Για επίσκεψη εργασίας στο Κατάρ αναχωρεί σήμερα ο Ιωάννης Κασουλίδης
10:41
Σοβαρές ζημιές σε όχημα εν κινήσει από βεγγαλικά κοντά στο ΓΣΠ, επτά εστίες στην περιοχή έσβησε η Πυροσβεστική
10:27
Μίτσελ και Μπακαμπού έφεραν την… άνοιξη στον Ολυμπιακό, 2-0 τον Ατρόμητο (vid)
10:17
Ο Παναθηναϊκός με ανατροπή, 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα και πηγαίνει «τρένο» για τίτλο!! (VIDEO)
10:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand