Οι 'Σύμμαχοι Υγείας' κρούουν τον κώδωνα για κατάρρευση των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Οι Σύμμαχοι Υγείας κρούουν τον κώδωνα για τον ορατό πια κίνδυνο κατάρρευσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, με δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία και την επιβίωση των ασθενών, αναφέρεται σε ανακοίνωση.Οι Σύμμαχοι Υγείας, μια ομάδα ανθρώπων της ιατρικής, της νοσηλευτικής, της νομικής, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, και – πρώτιστα χρόνιοι ασθενείς καταρτίζουν στρατηγική με στόχο τη διάσωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η υποστελέχωση, σε ανθρώπινο δυναμικό – κύρια από ειδικούς ιατρούς (με την ταυτόχρονη αποχώρηση ικανών ιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια), η τραγική κατάσταση που παρουσιάζουν τα ΤΑΕΠ στα κρατικά νοσηλευτήρια, η συχνή έλλειψη απαραίτητων φαρμάκων, αναλώσιμων, και άλλων ειδών όπως σεντονιών, μαξιλαριών κουβερτών δεν αποτελεί τιμή για κανένα», προστίθεται.

Μετά από μισό αιώνα προσπαθειών, αναφέρεται, έγινε εφικτή η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, και «εμείς θα το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού - ένα ποιοτικό και βιώσιμο Γενικό Σύστημα Υγείας όμως, για να εφαρμοστεί προϋποθέτει και την ορθή λειτουργία των νοσηλευτηρίων του λαού».

Η Κύπρος, σημειώνεται, διαθέτει αξιόλογο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, επιστήμονες που διέπρεψαν στο εξωτερικό και σε αυτούς πρέπει να επενδύσουμε, είτε δίνοντας τα εχέγγυα για να παραμείνουν στο δημόσιο ή τα κίνητρα για να ενταχθούν.

Οι Σύμμαχοι Υγείας, αναφέρουν ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκονται πλέον σε κατάσταση «ασθενή κλινικά νεκρού» ενώ «κάποιοι επιχειρούν να αφαιρέσουν τον αναπνευστήρα στον οποίο βρίσκονται εδώ και μερικά χρόνια τα δημόσια νοσηλευτήρια, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσουν δικά τους ή ημέτερα συμφέροντα» κι ότι θα σταθούν εμπόδιο σε αυτές τις μεθοδεύσεις από όπου κι αν προέρχονται.

Δηλώνουν, τέλος, έτοιμοι να συνεργαστούν με την κυβέρνηση, τη Βουλή, τα πολιτικά κόμματα, την ΠΑΣΥΚΙ, τον ΟΚΥΠΥ, τις οργανώσεις των Νοσηλευτών και με όλους όσοι εμπλέκονται στον τομέα της υγείας με στόχο την σωστή παροχή θεραπευτικής αγωγής σε όλους.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:46

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Για έργο Τεχνικών Επιτροπών και ΜΟΕ συνεχίζουν να συζητούν Μενελάου-Ολγκιούν εν αναμονή ΝτιΚάρλο
20:23
Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την συντήρηση Μνημείων υπέγραψε το Υπουργείο Μεταφορών
20:18
Το Λονδίνο προειδοποιεί τη Ρωσία για συνέπειες απέναντι σε οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων
19:51
Βουλγαρία: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών – Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι
19:41
Ελεύθερη η δασκάλα της ελληνικής γλώσσας στο Ντόνετσκ που είχε συλληφθεί για «φίλο ουκρανική» στάση
19:07
Πρώτη συνάντηση Μιχάλη Χατζηπαντέλα - Σταύρου Μιχαήλ
19:01
Σύγχρονα σωστικά σημεία σε περιοχές αυξημένης επισκεψιμότητας
18:25
Ουσιαστικές συζητήσεις μεταξύ των υπουργών εξωτερικών Κύπρου - Κατάρ
17:49
Από την αρχή της επιστράτευσης έφυγαν από τη Ρωσία περίπου 700.000 άτομα
17:39
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 4/10/2022
17:13
Γελοία και ανυπόστατη, χαρακτηρίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία την κατηγορία του Τμήματος Δασών
16:43
Τουρκία: Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν νομοσχέδιο ότι εντείνει τη λογοκρισία
16:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand