Οι 'Σύμμαχοι Υγείας' κρούουν τον κώδωνα για κατάρρευση των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Οι Σύμμαχοι Υγείας κρούουν τον κώδωνα για τον ορατό πια κίνδυνο κατάρρευσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, με δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία και την επιβίωση των ασθενών, αναφέρεται σε ανακοίνωση.Οι Σύμμαχοι Υγείας, μια ομάδα ανθρώπων της ιατρικής, της νοσηλευτικής, της νομικής, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, και – πρώτιστα χρόνιοι ασθενείς καταρτίζουν στρατηγική με στόχο τη διάσωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η υποστελέχωση, σε ανθρώπινο δυναμικό – κύρια από ειδικούς ιατρούς (με την ταυτόχρονη αποχώρηση ικανών ιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια), η τραγική κατάσταση που παρουσιάζουν τα ΤΑΕΠ στα κρατικά νοσηλευτήρια, η συχνή έλλειψη απαραίτητων φαρμάκων, αναλώσιμων, και άλλων ειδών όπως σεντονιών, μαξιλαριών κουβερτών δεν αποτελεί τιμή για κανένα», προστίθεται.

Μετά από μισό αιώνα προσπαθειών, αναφέρεται, έγινε εφικτή η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, και «εμείς θα το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού - ένα ποιοτικό και βιώσιμο Γενικό Σύστημα Υγείας όμως, για να εφαρμοστεί προϋποθέτει και την ορθή λειτουργία των νοσηλευτηρίων του λαού».

Η Κύπρος, σημειώνεται, διαθέτει αξιόλογο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, επιστήμονες που διέπρεψαν στο εξωτερικό και σε αυτούς πρέπει να επενδύσουμε, είτε δίνοντας τα εχέγγυα για να παραμείνουν στο δημόσιο ή τα κίνητρα για να ενταχθούν.

Οι Σύμμαχοι Υγείας, αναφέρουν ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκονται πλέον σε κατάσταση «ασθενή κλινικά νεκρού» ενώ «κάποιοι επιχειρούν να αφαιρέσουν τον αναπνευστήρα στον οποίο βρίσκονται εδώ και μερικά χρόνια τα δημόσια νοσηλευτήρια, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσουν δικά τους ή ημέτερα συμφέροντα» κι ότι θα σταθούν εμπόδιο σε αυτές τις μεθοδεύσεις από όπου κι αν προέρχονται.

Δηλώνουν, τέλος, έτοιμοι να συνεργαστούν με την κυβέρνηση, τη Βουλή, τα πολιτικά κόμματα, την ΠΑΣΥΚΙ, τον ΟΚΥΠΥ, τις οργανώσεις των Νοσηλευτών και με όλους όσοι εμπλέκονται στον τομέα της υγείας με στόχο την σωστή παροχή θεραπευτικής αγωγής σε όλους.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:46

Τελευταιες Ειδησεις

18 Σεπτεμβρίου
Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Δάλι για τα ασφαλτικά εργοστάσια
17:40
Από τις κατεχόμενες περιοχές τα αδασμολόγητα καπνικά, εκτιμά η Αστυνομία Λεμεσού
17:39
Τριήμερη κράτηση σε 32χρονο σε σχέση με υπόθεση πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης
17:21
Περισσότερες από 200 συλλήψεις στη Μελβούρνη σε διαδήλωση
16:10
Σε συναγερμό το αμερικανικό Καπιτώλιο ενόψει διαδήλωσης υποστηρικτών Τραμπ
16:08
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Κυριακή
15:13
Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα προβαίνει το ελληνικό ΥΠΕΞ για το Nautical Geo
14:32
Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ - Μπορέλ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
14:16
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 21 τραυματίες σε ξεχωριστές εκρήξεις
13:39
ΥΠΕΣ: Μετά την αναβολή των τοπικών εκλογών άνοιξε ο δρόμος για εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης
13:19
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν : Οι μεσογειακές χώρες μπορούν να γίνουν πρωτοπόρες στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής
12:51
Με τη δυναμική συμμετοχή της Κύπρου ολοκληρώθηκε στην Αίγυπτο η πολυεθνική άσκηση Bright Star 2021
12:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand