Εκκλησιασμός στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα

Ο Δήμαρχος Κυθρέας και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας, , Πέτρος Καρεκλάς, έδωσε τη Δευτέρα, λεπτομέρειες αναφορικά με την θεία λειτουργία στην Αγία  Μαρίνα και την ετήσια Αντικατοχική  Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 16 Ιουλίου αντίστοιχα.


 
Σε διάσκεψη Τύπου στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης "ΚΥΘΡΕΑ", απέναντι από τα προσωρινά γραφεία του Δήμου Κυθρέας στη Λευκωσία, ο Δήμαρχος Κυθρέας, είπε ότι «τελικά με διευθετήσεις που έγιναν μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ,  θα τελεστεί λειτουργεί στην Αγία Μαρίνα Κυθρέας το Σάββατο 13 Ιουλίου από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, συνεπικουρούμενο από άλλους ιερείς».                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
 
Πρόσθεσε ότι «οι ενδιαφερόμενοι δημότες της Κυθρέας και συντοπίτες οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν με λεωφορεία στην Κυθρέα και τα οποία θα διαθέσει ο δήμος, ενημερώνονται ότι αυτά θ’ αναχωρήσουν στις 6:45πμ από το χώρο απέναντι από την εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη (δίπλα από τη Χειροτεχνία)».
 
Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Κυθρέας, «θα πρέπει να τηλεφωνήσουν στον αριθμό 22 – 438956 για να κρατήσουν θέση, δίδοντας και τον αριθμό της ταυτότητάς  τους, την οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους το Σάββατο 13 Ιουλίου ενώ η επιστροφή στη Λευκωσία θα γίνει γύρω στο μεσημέρι».
 
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Δήμου Κυθρέας μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, 10 Ιουλίου 2019.
 
 
Αναφορικά με την ετήσια Αντικατοχική Εκδήλωση και στον  εσπερινό  της  Αγίας  Μαρίνας  που  θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 16  Ιουλίου, ο Δήμαρχος Κυθρέας είπε ότι ομιλητής στην εκδήλωση, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είναι ο  Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης ενώ του εσπερινού στην εκκλησία του Αγίου Πολυδώρου στο Καϊμακλί θα προστεί  ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.
 
 
Συγκεκριμένα η εκδήλωση αρχίζει στις 6:15 μμ  με συγκέντρωση  στον  Κυκλοφοριακό  Κόμβο ″Μπάτα″ στο Καϊμακλί την 16η Ιουλίου και ακολουθεί έγκριση Ψηφίσματος προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.
 
Έπεται πορεία προς το Οδόφραγμα Μιας – Μηλιάς και στη συνέχεια επίδοσή του σε αξιωματικό της Ειρηνευτικής Δύναμης.
 
Η πορεία θα συνεχιστεί με κατάληξη τον Ιερό Ναό του Αγίου Πολυδώρου στο Καϊμακλί για τον Εσπερινό της Αγίας Μαρίνας και τις Ομιλίες/ Χαιρετισμούς εντός της εκκλησίας, με το πέρας του εσπερινού.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρώτα θα διαβαστεί ποίημα του Κυθρεώτη ποιητή Νίκου, Ορφανίδη και θα ακολουθήσουν ομιλίες / Χαιρετισμοί του Δημάρχου Αιγάλεω,  Δημήτρη Μπίρμπα του Δημάρχου Κυθρέας, Δρα Πέτρου Μ. Καρεκλά και του Υπουργού Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη. Η εκδήλωση θα κλείσει με τον Εθνικό ΄Ύμνο.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:46

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
22:00
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Κόμπος
21:32
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων, λέει η Λαγκάρντ
21:25
Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας
21:18
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
21:14
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.