Ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκε το απόγευμα η σύνθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Πικραμμένος. Νέος Υπουργός Οικονομικών είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας, με Υφυπουργό αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία τον Απόστολο Βεσυρόπουλο και Υφυπουργό για τη Δημοσιονομική Πολιτική τον Θεόδωρο Σκυλακάκη και Υφυπουργό Αρμόδιο για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα τον Γεώργιο Ζαββό.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, με Υφυπουργό αρμόδιο για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα τον Γιάννη Τσακίρη, Υφυπουργό αρμόδιο για την Έρευνα και την Τεχνολογία τον Χρήστο Δήμα και Υφυπουργό αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο τον Νίκο Παπαθανάση.

Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Νίκος Δένδιας, με Αναπληρωτή Υπουργό για Ευρωπαϊκά Θέματα τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Υφυπουργό για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια τον Κώστα Φραγκογιάννη και Υφυπουργό αρμόδιο για τον απόδημο Ελληνισμό τον Αντώνη Διαματάρη.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανατίθεται στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική τον Γιώργο Κουμουτσάκο και Υφυπουργό αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική τον Λευτέρη Οικονόμου.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανατίθεται στον Νίκο Παναγιωτόπουλο με Υφυπουργό τον Αλκιβιάδη Στεφανή, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει η Νίκη Κεραμέως με Υφυπουργό αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Σοφία Ζαχαράκη και Υφυπουργό Αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης τον Βασίλη Διγαλάκη.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναλαμβάνει ο Γιάννης Βρούτσης, με Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης τον Παναγιώτη Μηταράκη και Υφυπουργό αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης τη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας, με Υφυπουργό τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Κωστής Χατζηδάκης, με Υφυπουργό αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων τον Γεράσιμο Θωμά και Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος τον Δημήτρη Οικονόμου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανατίθεται στη Λίνα Μενδώνη, με Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού τον Λεύτερη Αυγενάκη.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας, με Υφυπουργό τον Δημήτρη Κράνη.

Υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Παναγιώτη Θεοδωρικάκος, με Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών τον Θεόδωρο Λιβάνιο και Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης τον Θεόδωρο Καραόγλου.

Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υπουργός Επικράτειας και Ψηφιακής διακυβέρνησης θα είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με Υφυπουργό για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών τον Γεώργιο Γεωργαντά και Υφυπουργό για θέματα ψηφιακής στρατηγικής τον Γρήγορη Ζαρειφόπουλο.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Υπουργός θα είναι ο Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής και Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μεταφορών ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης, με Υφυπουργό αρμόδιο για την Κοινή Αγροτική Πολίτικη τον Κώστας Σκρέκα και Υφυπουργό αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική τη Φωτεινή Αραμπατζή.

Το Υπουργείο Τουρισμού αναλαμβάνει ο Χάρης Θεοχάρης, με Υφυπουργό τον Μάνο Κονσόλα. Υπουργός Επικράτειας αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου θα είναι ο Άκης Σκέρτσος.

Υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο Στέλιος Πέτσας.

Η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει για πρόεδρο της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η ορκωμοσία των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:45

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Ιταλία: Στο 51% το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές μέχρι τις 7 το βράδυ
21:03
Με καλύτερο αποτέλεσμα την 6η θέση η συμμετοχή της Κύπρου στον Βαλκανικό αγώνα των Κρηνίδων
20:51
Μπορέλ: "Η δολοφονία της Μαχσά Αμινί πρέπει να διερευνηθεί και οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν"
20:34
Η Ουκρανία χλευάζει την επιστράτευση του Πούτιν με βίντεο στο Twitter
20:03
Τραγωδία στην Ελλάδα: Νεκρός 40χρονος ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο
19:25
Λιζ Τρας: Καλεί τον κόσμο να "μην ακούει" τις απειλές της Ρωσίας και να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία
19:01
Ιράν: Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες συλλήψεις στις διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί
18:12
Συνεχίζουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οι δεσμοφύλακες
17:30
Ανοίγουν οι στρόφιγγες του ελληνοβουλγαρικού αγωγού αερίου IGB στις αρχές Οκτωβρίου
17:07
Ο κυκλώνας Φιόνα προκάλεσε καταστροφές και στις ανατολικές ακτές του Καναδά
16:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/9/22
16:23
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα εφοδιάσουν τη Γερμανία με ντίζελ και LNG
16:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand