Ομολόγησε ο Τζιωνής - καταδίκη Λευτέρη

Ενοχή σε όλες τις κατηγορίες στην υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, με θύματα το Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου, παραδέχθηκε ο βασικός κατηγορούμενος Λοΐζος Τζιωνής.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου για επιβολή ποινής στο Λευτέρη Σολωμού, ο Λοΐζος Τζιωνής έδειξε την πρόθεση του για παραδοχή.

Ο Λοΐζος Τζιωνής παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Στο μεταξύ, δικαστήριο και κατηγορούσα αρχή δήλωσαν έκπληξη από την παραδοχή Τζιωνή.

Το Δικαστήριο έδωσε τον λόγο στο Λοΐζο Τζιωνή, ο οποίος ζήτησε συγνώμη από το γιο του ζεύγους που δολοφόνησε, την οικογένεια του, καθώς και από τους δικούς του ανθρώπους.

Επίσης, ζήτησε συγγνώμη από τη Σάρα, τον Λευτέρη και τον Μάριο, λέγοντας ότι κανείς δεν ήθελε να τον ακολουθήσει εκείνο το βράδυ.

"Η κοκαΐνη είναι μια άσχημη ουσία, χάνεις το μυαλό σου ανεξέλεγκτα", είπε και πρόσθεσε: «Μου είχε πάρει τα μυαλά η κοκαΐνη και τους απειλούσα να κάνουν πράξεις που δεν ήταν σωστές".

"Ειδικά στον Μάριο που του είπα ψέματα για να έρθει μαζί μου στο σπίτι. Και ένα μεγάλο συγνώμη στους παππούδες μου», κατέληξε.

Η επιβολή της ποινής αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι ο Λοΐζος Τζιωνής αντιμετώπιζε μεταξύ άλλων κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Άμεση ποινή φυλάκισης έξι χρόνων χωρίς αναστολή στον κατηγορούμενο για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Στρόβολο με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου, Λευτέρη Σολωμού, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Ο Λευτέρης Σολωμού αντιμετώπιζε δύο κατηγορίες που αφορούσαν συνωμοσία με άλλα πρόσωπα προς διάπραξη του κακουργήματος της ληστείας, ενώ η δεύτερη αφορούσε την κατοχή επιθετικών οργάνων.

Ο Λευτέρης Σολωμού, ο οποίος αντιμετώπιζε στο σύνολο οκτώ κατηγορίες, άλλαξε πρόσφατα απάντηση σε δύο κατηγορίες, τις οποίες παραδέχθηκε, ενώ απαλλάχθηκε και αθωώθηκε από τις υπόλοιπες που αντιμετώπιζε.

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο ο Λευτέρης Σολωμού να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας, παραμένει ανοικτό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:15

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.