Οι πρώτες δηλώσεις του Νταβίντ-Μαρία Σασόλι

Ο Ιταλός Νταβίντ-Μαρία Σασόλι, 63 ετών, εξελέγη νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα επόμενα 2,5 χρόνια. O Σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτης έλαβε 345 ψήφους και εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία, διαδέχεται στο αξίωμα τον επίσης Ιταλό Αντόνιο Ταγιάνι.

Πρώην δημοσιογράφος με καταγωγή από την Φλoρεντία, ο Σασόλι στηρίχτηκε από την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, καθώς και από το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

«Λυπήθηκα που είδα κάποιους να γυρίζουν την πλάτη τους μέσα στην αίθουσα ενώ ακουγόταν ο ύμνος της Ευρώπης. Λυπήθηκα επειδή τελικά είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα, μαζί με την ιδέα ότι η Ευρώπη είναι σπίτι για όλους και ότι οι πολιτικές που αναπτύσσονται, αναπτύσσονται με δημοκρατία, αλλά και με σεβασμό», είπε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του ο Σασόλι.

«Είμαι δημοσιογράφος, γνωρίζω την δουλειά σας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλει να κάνει από μόνο του καλύτερη δουλειά στο κομμάτι της επικοινωνίας. Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Νταβίντ Σασόλι, τον νέο πρόεδρό του, μιλώντας στον Τύπο νωρίτερα, στο Στρασβούργο. Ο πρώην δημοσιογράφος της τηλεόρασης, αρκετά γνωστός στην πατρίδα του, εξελέγη πρώτη φορά ευρωβουλευτής το 2009 και το 2014 έγινε αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, συνεπώς γνωρίζει ένα δυο πράγματα για την Ευρωβουλή και τον τρόπο λειτουργίας της. Και ένα από τα βασικά του μηνύματα σήμερα είναι ότι οι θεσμοί πρέπει να ανασχηματισθούν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παίξει έναν σημαντικό ρόλο σε αυτό», μεταδίδει η απεσταλμένη του euronews στο Στρασβούργο Μιαμπ Μακμαχον.

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:49

Τελευταιες Ειδησεις

22 Μαΐου
Πράσινο φως για αύξηση των επιτοκίων, έδωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.
06:47
Ψευδοκράτος: Στα Βαρώσια διεξάγονται βελτιωτικές εργασίες ασφάλειας για τους επισκέπτες
06:20
Ουκρανία: Τα εγκλήματα πολέμου «δεν θα μείνουν ατιμώρητα» (ευρωπαίος επίτροπος Δικαιοσύνης)
05:35
Ουκρανία: 78 γυναίκες ανάμεσα στους αιχμαλώτους που παραδόθηκαν στην Αζοφστάλ
05:33
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει ότι θα εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων
05:27
Ξεπέρασαν τα εκατόν, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη
05:22
Το Κίεβο δεν πρόκειται να αποδεχθεί συμφωνία με τη Μόσχα που θα περιλαμβάνει την παραχώρηση εδαφών
05:17
21 Μαΐου
Τουρκία: Διαδήλωση της αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδίκη της Τζανάν Καφταντζίογλου
21:39
Ισπανία: Ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται στη χώρα με το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές να φθάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου
21:17
Ευρώπη-Ευλογιά πιθήκων: Περισσότερα κρούσματα εμφανίστηκαν στην Ολλανδία, το πρώτο επιβεβαιωμένο στην Ελβετία, 23 νέα κρούσματα στην Ισπανία και 9 στην Πορτογαλία
20:55
ΥΠΕΞ: Η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου μπορεί να σωθεί μόνο εάν τεθούν σε συζήτηση τα ΜΟΕ
20:27
Yπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον κατεχόμενο Κορμακίτη
20:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand