Eκτενές ρεπορτάζ Αλ Αχράμ για συνάντηση των Υπ. Ενέργειας των χωρών της ΝΑ Μεσογείου

Εκτενές είναι το ρεπορτάζ που φιλοξενεί η «Αλ Αχράμ» για τη προχθεσινή συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας που συμμετείχαν στο Φόρουμ των χωρών της ΝΑ Μεσογείου για το φυσικό αέριο, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι υποδέχτηκε τον Υπουργό Ενέργειας της Κύπρου Γιώργο Λακκοτρύπη, καθώς και τους ομολόγους το Υπουργούς της Αιγύπτου, της Ελλάδας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ισραήλ, της Παλαιστίνης και της Ιορδανίας.

Όπως γράφει η αιγυπτιακή εφημερίδα, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι υπογράμμισε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γεωγραφικής περιοχής της ΝΑ Μεσογείου, ιδίως μετά τις ανακαλύψεις του φυσικού αερίου στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. Τόνισε ότι τα νέα ευρήματα άνοιξαν προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής στον τομέα του φυσικού αερίου και της ενέργειας, μετατρέποντας έτσι τους πόρους της περιοχής σε πραγματικές επενδυτικές ευκαιρίες προς όφελος των λαών και των επόμενων γενεών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αιγυπτιακής προεδρίας, Πρέσβη Μπάσαμ Ράντι, «ο Πρόεδρος Αλ Σίσι υπογράμμισε τη σημασία του φόρουμ για την αναζωογόνηση και τον συντονισμό των πολιτικών των κρατών μελών για την ανάπτυξη της περιφερειακής αγοράς φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό θα προετοιμάσει το έδαφος για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου περιφερειακού και διεθνούς ενεργειακού κόμβου και θα αναπτύξει μια περιφερειακή αγορά αερίου που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κρατών μελών εξασφαλίζοντας την προσφορά και τη ζήτηση, αξιοποιώντας τους πόρους και ενισχύοντας τις ενδοεπιχειρηματικές σχέσεις».

Παράλληλα, «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να επισπευσθούν τα βήματα για την υλοποίηση του Φόρουμ και να αρχίσουν οι δραστηριότητές του. Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι υπογράμμισε το μήνυμα που διαβιβάστηκε στη διεθνή κοινότητα και στις διεθνείς εταιρείες καθώς υπάρχουν σοβαρές προσπάθειες για την αξιοποίηση του πλούτου φυσικού αερίου της περιοχής έτσι ώστε να επωφεληθούν από την υπάρχουσα υποδομή. Στόχος του Φόρουμ των χωρών της ΝΑ Μεσογείου για το φυσικό αέριο, είναι να εξυπηρετήσει όλες τις χώρες της περιοχής, να εξυπηρετήσει τα αναπτυξιακά τους συμφέροντα και να βοηθήσει στην παροχή βιώσιμων πόρων ενέργειας, δημιουργώντας έτσι μια κουλτούρα συνεργασίας, οικοδόμησης και ειρήνης στην περιοχή».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, από την πλευρά τους, «οι Υπουργοί που συμμετείχαν στη συνάντηση του Φόρουμ επανέλαβαν τη στρατηγική σημασία της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για τη δημιουργία του Φόρουμ, για ένα κοινό όραμα για το μέλλον των αποθεμάτων της Ανατολικής Μεσογείου ανοίγοντας το δρόμο για ευρύτερες προοπτικές κοινών οικονομικών συμφερόντων μεταξύ των χωρών της περιοχής».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:24

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.