Στο 60% η επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής στην Πάφο

Στο 60% κυμάνθηκε η επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής στην επαρχία Πάφου τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και πρόεδρο του ΣΙΚΑΠ Νεόφυτο Θρασυβούλου. Ο κ. Θρασυβούλου είπε πως οι ενδείξεις για τον Αύγουστο είναι κάπως πιο θετικές λόγω και του ντόπιου τουρισμού.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η κατάσταση για την καλοκαιρινή περίοδο είναι μη αναστρέψιμη. Εξέφρασε ικανοποίηση για την αύξηση των επισκεπτών από το Ισραήλ, αναφέροντας πως οι Ισραηλινοί τουρίστες είναι αυτοί `που σώζουν την επισιτιστική βιομηχανία`.

Επιπρόσθετα ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε ότι οι Ισραηλινοί τουρίστες που αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο ,καταλαμβάνοντας μια πολύ καλή θέση από πλευράς ποσοστού στην κατανομή των τουριστών που επισκέπτονται το νησί, είναι τουρίστες που διακινούνται σε όλο το νησί και στηρίζουν έμπρακτα τα κέντρα αναψυχής αφού επιθυμούν να δοκιμάσουν την κυπριακή κουζίνα.

Ακολουθούν συνέχισε οι Βρετανοί, οι Ρώσοι και οι Εσθονοί που επισκέπτονται τα εστιατόρια και τις ταβέρνες.

Εξέφρασε επίσης απογοήτευση για το θέμα των ναύλων των αερογραμμών, σημειώνοντας πως ενώ ξεκίνησαν χαμηλά, αργότερα αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Στο μεταξύ, όπως είπε ο κ. Θρασυβούλου, σε χθεσινή συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου και τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο στο Υπουργείο Εργασίας εξετάστηκαν τα κίνητρα που μπορούν να δοθούν ώστε να παραμείνουν οι επισιτιστικές επιχειρήσεις ανοικτές κατά τη χειμερινή περίοδο, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το κενό της καλοκαιρινής περιόδου.

Όπως ανέφερε ο κ. Θρασυβούλου, η φετινή τουριστική περίοδος κινείται σε πιο χαμηλά επίπεδα από την περσινή τουριστική περίοδος και ευχήθηκε όπως η χειμερινή περίοδος κινηθεί σε καλύτερα επίπεδα.

Κάλεσε το Υπουργείο Εργασίας όπως διευκολύνει τις διαδικασίες εργοδότησης υπαλληλικού προσωπικού, αφού όπως εξήγησε, το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΚΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:27

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
Συναγερμός από τον εντοπισμό στην Κύπρο του καταστροφικού βακτηρίου Xylella fastidiosa
15:50
Ανανέωση της συνεργασίας με Ταραπουλούζη
15:46
Σχέδιο Ενίσχυσης Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας
15:34
Βερολίνο: «Τρομοκρατικές επιθέσεις» της Χαμάς οι εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ
15:26
Για "μηδενιστική πολιτική" από την αντιπολίτευση σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας κάνει λόγο η κυβέρνηση
15:00
Έντονες επικρίσεις εναντίον του ΓΓ του ΑΚΕΛ, εξαπέλυσε ο Αβέρωφ (Βίντεο)
14:45
Τέσσερις θάνατοι φορέων της ινδικής παραλλαγής του κορωνοϊού στη Βρετανία
14:30
ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλίες για επανέναρξη των συνομιλιών (Βίντεο)
14:20
Ποινική υπόθεση σε σχέση με τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει πορίσματος Καλογήρου
14:17
Αναγκαία η κοπή λεύκων στην Λεωφόρο Ευρώπης - Φυτεύθηκαν 160 νέα δέντρα, λέει ο Δήμος Πάφου
14:12
Οικονομική βοήθεια ύψους 2.004.600 ευρώ για γεωργούς, ενέκρινε το Υπουργικό
13:55
Η Νομική Υπηρεσία έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για έναρξη ανακριτικού έργου για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις
13:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand