Συρία: 50 άμαχοι νεκροί σε Ιντλίμπ και Χαλέπι

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα σε σφοδρούς βομβαρδισμούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας σε περιοχές ελεγχόμενες από αντάρτες και τζιχαντιστές γύρω από την Ιντλίμπ και σε πλήγματα των αντικαθεστωτικών με πυροβόλα στο Χαλέπι σε αντίποινα, ανέφερε μια ΜΚΟ.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, αντάρτες έβαλλαν με πυροβόλα εναντίον περιοχών υπό κυβερνητικό έλεγχο στα προάστια του Χαλεπιού, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά άμαχους και τραυματίζοντας άλλους 20, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νωρίτερα χθες, τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν "ρωσικά" αεροσκάφη βομβάρδισαν αγορά στην πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΚΟ, τον Ράμι κμπντουλ Ραχμάν, ο οποίος έκανε λόγο για "τη χειρότερη σφαγή από τον Απρίλιο", όταν κλιμακώθηκαν οι επιχειρήσεις των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας και της Ρωσίας στην Ιντλίμπ, ύστατο μεγάλο οχυρό των ανταρτών και των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με τον ίδιο, 105 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν στο πλήγμα εναντίον της αγοράς και συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά θύματα θαμμένα κάτω από συντρίμμια.

Η Ρωσία διέψευσε ότι αεροσκάφη της έπληξαν την αγορά. Η ρωσική ΠΑ "δεν διεξήγαγε καμία τέτοια αποστολή σε αυτό το τμήμα της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας", ανέφερε το υπουργείο Αμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε ανακοίνωσή του. Συριακά αεροσκάφη έπληξαν εξάλλου την πόλη Σαρακέμπ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άμαχοι, πάντα κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στις επιχειρήσεις που διεξάγουν από τα τέλη Απριλίου οι συριακές και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ιντλίμπ και τα περίχωρά της έχουν σκοτωθεί 2.648 άνθρωποι, ανάμεσά τους 756 άμαχοι, ενώ έχουν εκτοπιστεί άλλοι 300.000 και πλέον, κατά τη ΜΚΟ, που εδρεύει στο Λονδίνο και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Πηγή: (ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.