Συμφωνία για βιώσιμη ανάπτυξη υπέγραψε ο Δήμος Αγίας Νάπας

Συμφωνία για διεξαγωγή μελέτης καταγραφής και ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά με τους αναπτυξιακούς στόχους βιωσιμότητας στην επικράτεια του Δήμου Αγίας Νάπας, υπέγραψαν χθες ο Δήμος και ο Οργανισμός Bioeconomia - Σύμβουλοι Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι την συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του Δήμου, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος και εκ μέρους της Κοινοπραξίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Bioeconomia Δημήτρης Τσιρόπουλος.

Η συμφωνία προνοεί τη διενέργεια συγκριτικής αξιολόγησης των δεικτών της βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο την ανάπτυξη ενός ειδικού σχεδιασμού και προγράμματος, που θα μετατρέψει το Δήμο Αγίας Νάπας σε Βιώσιμο Δήμο, προστίθεται.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης σημειώθηκε ότι «οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης είναι ένα καθολικό σύνολο σκοπών, στόχων και δεικτών που τα κράτη μέλη του ΟΗΕ αναμένεται να χρησιμοποιήσουν για να πλαισιώσουν τις ατζέντες και τις πολιτικές τους για τα επόμενα 15 χρόνια. Ακόμα έγινε αναφορά στους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι περιλαμβάνουν συνολικά 169 υπό-κατηγορίες στόχων, με αντίστοιχους δείκτες και η προθεσμία υλοποίησής τους είναι το έτος 2030».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με το Δήμο Αγίας Νάπας για τη διεξαγωγή της μελέτης, θα λάβουν μέρος και θα συνεργαστούν με τον Οργανισμό Bioeconomia Μηχανικοί Περιβάλλοντος, Αρχιτέκτονες Περιβάλλοντος, Πολεοδόμοι, Επικοινωνιολόγοι, Μελετητές Διαχείρισης Αποβλήτων, Οικονομολόγοι και Νομικοί και με την υποστήριξη και σύμπραξη της Κυπριακής εταιρείας Πιστοποίησης».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, προστίθεται, εξέφρασε ικανοποίηση για την υπογραφή της συμφωνίας και πρόσθεσε πως η παρούσα μελέτη θα συνδράμει τα μέγιστα στην περαιτέρω ολοκλήρωση των προγραμματισμένων σχεδίων-πλάνων με στόχο την πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στόχος μας, συνέχισε ο Γιάννης Καρούσος, «είναι ο Δήμος Αγίας Νάπας να πιστοποιηθεί ως πράσινος Δήμος με τις ανάλογες Ευρωπαϊκές Πιστοποιήσεις και ότι θα καταθέσει αίτηση για την ευρωπαϊκή βράβευση Green Leaf Award», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΑΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:28

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.