KEBE - ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ για αναπομπή νόμου εκποιήσεων

Πρωτοβουλία για τροποποιήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο, έτσι ώστε να προωθούνται από τις τράπεζες περισσότερες βιώσιμες αναδιαρθρώσεις, αναλαμβάνει το ΚΕΒΕ.

Όπως δήλωσε στο Τρίτο ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής, για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές συναντήσεις με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κοινή συνάντηση των τριών πλευρών.
Στόχος, ανέφερε ο κύριος Τσιακκής, είναι να διαμορφωθεί μια νέα πρόταση που να κατατεθεί στη Βουλή, για επίλυση του προβλήματος.
Μόλις υπάρξει αποτέλεσμα, πρόσθεσε, θα ενημερωθούν οι βουλευτές, τους οποίους κάλεσε να αποδεχθούν την αναπομπή της νομοθεσίας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Καθοριστική θα είναι η στάση που θα τηρήσει το ΔΗΚΟ, σε σχέση με την αναπομπή της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις και όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αλέκος Τρυφωνίδης οι σχετικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν έγκαιρα.
Ο κύριος Τρυφωνίδης έκανε λόγο για αυθαιρεσίες των τραπεζών ενώ εκφράζοντας προσωπική θέση, είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να παραμένει ως έχει και να απορριφθεί η αναπομπή του προέδρου της Δημοκρατίας.
Ανέφερε επίσης ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρία της γραμματείας και της κοινοβουλευτικής ομάδας, πριν από τη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα.
Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορία που διαβίβασε στο Τρίτο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, ότι η Κεντρική Τράπεζα από το περασμένο Καλοκαίρι ζητά με εγκύκλιό της από τις τράπεζες να εγκαταλείψουν τις αναδιαρθρώσεις και να στραφούν προς τις εκποιήσεις.
Εάν ισχύει αυτό, ανέφερε ο κύριος Τρυφωνίδης, τότε προκύπτει σοβαρό πρόβλημα, για όλους τους Κύπριους πολίτες.
Είπε ακόμη ότι θα ληφθεί υπόψιν η μεσολαβητική προσπάθεια του ΚΕΒΕ, διερωτήθηκε ωστόσο τι έκανε μέχρι τώρα η Κεντρική Τράπεζα, για να προωθηθούν βιώσιμες αναδιαρθρώσεις.

Θα εξετασθεί οποιαδήποτε νέα πρόταση παρουσιασθεί, σε σχέση με τις αναδιαρθρώσεις δανείων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Σιζόπουλος διερωτήθηκε ωστόσο πως μπορεί να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι απόψεις της Κεντρικής Τράπεζας, που δεν πήρε μέχρι τώρα τα απαραίτητα μέτρα, για να περιορίσει τις αυθαιρεσίες των Τραπεζών.
Επεσήμανε παράλληλα ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για τις αναδιαρθρώσεις φέρουν οι τράπεζες.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε επίσης ότι κακώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε το νόμο και η ΕΔΕΚ θα καταψηφίσει την αναπομπή.

Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:28

Τελευταιες Ειδησεις

12 Απριλίου
Ένας νεκρός και μία τραυματίας από σφαίρες μπροστά σε νοσοκομείο του Παρισιού
21:42
Ερντογάν: Τουρκία και Λιβύη παραμένουν δεσμευμένες στο σύμφωνο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο
21:24
Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται στο συμβάν στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ
21:17
ΠΟΥ: Η πανδημία «απέχει πολύ ακόμη από το τέλος της»
21:01
" 'Ασα η οικογένεια της Ομόνοιας στέκεται στο πλευρό σου. Είμαστε σίγουροι πως θα επανέλθεις πιο δυνατός”
20:48
Σοκ με Ασάντε - επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι, 6 -8 μήνες εκτός. Η διάγνωση για Λοΐζου
20:33
Με φυσική παρουσία η συνάντηση στη Γενεύη, επιβεβαιώνουν τα Ηνωμένα Έθνη
20:32
Η ΕΕ καταδικάζει έντονα τη χρήση χημικών όπλων από τη Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία στο Σαρακίκ το 2018
20:16
Σημεία δειγματοληψίας με rapid test την Τρίτη
19:58
Ένας θάνατος και 528 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
19:42
Πράσινο φως από Επιτροπή Οικονομικών για θέσεις σε δημόσιο, ημιδήμοσιο, στρατό και αστυνομία
19:38
Kαδής: Ιστορική εξέλιξη η καταχώριση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ-Τεράστια οφέλη για παραγωγούς και οικονομία
19:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand