Τένις: Άνοδος για την Εθνική Κύπρου στο Davis Cup

Στο Group ΙΙΙ της Ευρω-Αφρικανικής Ζώνης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Davis Cup ανήλθε η Εθνική Ομάδα Davis Cup της Κύπρου.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, η Εθνική ομάδα Davis Cup πανηγυρίζει την άνοδο της στο Group ΙΙΙ της Ευρω-Αφρικανικής Ζώνης, ύστερα από την επικράτηση της στον χθεσινό τελικό επί της Ιρλανδίας με 2-1 στους αγώνες που διεξήχθηκαν στο Σαν Μαρίνο, με τη συμμετοχή 10 Ευρωπαϊκών χωρών.

Η ομάδα αποτελούμενη από τους Πέτρο Χρυσοχό, Μέλιο Ευσταθίου, Ελευθέριο Νέο και Σέργη Κυρατζή, και κάπτεν-προπονητή τον Δημήτρη Ηροδότου, ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της, ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που κρίθηκε στην τρίτη αναμέτρηση με τους Ιρλανδούς στο Διπλό.

Σε ένα απόγευμα, και μια εξάωρη μάχη που όπως εξελίχθηκε έπρεπε να κυνηγά συνεχώς στο σκορ τους Ιρλανδούς, οι Πέτρος Χρυσοχός και Σέργης Κυρατζής μπήκαν στο Διπλό με το σκορ να έχει ήδη διαμορφωθεί στο 1-1.

Είχε προηγηθεί η ήττα του Μέλιου Ευσταθίου στο πρώτο Μονό, και η νίκη του Πέτρου Χρυσοχού στο δεύτερο Μονό.

Στο Διπλό κέρδισαν το πρώτο σετ με 6-2 και έχασαν το δεύτερο με το ίδιο σκορ. Έτσι η προσπάθεια όλης της εβδομάδας θα κρινόταν σε ένα μόνο σετ. Και τι σετ αποδείχτηκε ότι θα ήταν αυτό. Μέχρι το 6-6 και οι δύο ομάδες κράτησαν το σερβίς τους, και η άνοδος καθορίστηκε από το τελευταίο τάι-μπρέικ. Εκεί όπου οι ρακέτες της κυπριακής ομάδας πήραν φωτιά, και με το εκπληκτικό για τάι-μρέικ 7-0, ισοπέδωσαν τους Ιρλανδούς.

Τον αγώνα παρακολούθησε από κοντά και ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Νώντας Μεταξάς που μετέβη στο Σαν Μαρίνο για να βρεθεί κοντά στην προσπάθεια της ομάδας΄.

Όπως είπε, «ένιωσα ιδιαίτερα υπερήφανος παρακολουθώντας όλη αυτή την υπερπροσπάθεια των παιδιών τις τελευταίες μέρες. Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Ηροδότου που ανέλαβε την προετοιμασία όλο αυτό το διάστημα και τους καθοδήγησε εδώ στο Σαν Μαρίνο. Τίμησαν την Κύπρο με τον καλύτερο τρόπο, και το μέλλον τους ανήκει»

Ο κάπτεν της ομάδα Δημήτρης Ηροδότου, μετά το τέλος του αγώνα του Διπλού που έδωσε και την άνοδο, δήλωσε ότι είναι πραγματικά περήφανος για όλα τα παιδιά.

« Όλη η ομάδα ήταν ενωμένη από την πρώτη μέρα προετοιμασίας μέχρι και τον τελευταίο σημερινό επεισοδιακό αγώνα. Πραγματικά τα έδωσαν όλα, και η νίκη είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτούς. Αυτή η ομάδα έχει πραγματικά μέλλον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην κερκίδα μας η οποία ήταν πραγματικά συγκλονιστική», σημείωσε.

Το αποτέλεσμα Κύπρου – Ιρλανδίας (2-1) διαμορφώθηκε ως ακολούθως:

Μέλιος Ευσταθίου Vs Σάιμον Καρρ 0-2 (3-6, 1-6), 1.19΄
Πέτρος Χρυσοχός Vs Πίτερ Μπόθγουελ 2-0 (7-5, 6-3), 1.42΄
Πέτρος Χρυσοχός /Σέργης Κυρατζής Vs Πίτερ Μπόθγουελ / Τζούλιαν Μπράντλεϊ 2-1 (6-2, 2-6, 7-6 [0]), 2.03 .

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΑΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:30

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.