ΚΕ για Έκθεση:Παραλανητικές εντυπώσεις από Ελεγκτή

Την αντίδραση της Κυβέρνησης προκάλεσε η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που αφορά τις δραστηριότητες του Προεδρικού κατά το 2017.

Σύμφωνα με την έκθεση, δεν υπάρχουν κανονισμοί για τους συμβούλους-συνεργάτες στην Προεδρία και για τους Επιτρόπους.
Αναφέρεται ότι δέκα ειδικοί συνεργάτες, οι οποίοι υπηρετούσαν στην Προεδρία της Δημοκρατίας έλαβαν διακόσιες-ογδόντα-εννέα χιλιάδες ευρώ. Οι αμοιβές των Συμβούλων-Συνεργατών στο Προεδρικό κυμάνθηκαν από δεκα-επτά χιλιάδες-τετρακόσια ευρώ μέχρι σαράντα-επτά χιλιάδες.
Στις συστάσεις της, η Ελεγκτική Υπηρεσία επισημαίνει ότι σε προηγούμενες επιστολές εισηγήθηκε όπως θεσπιστούν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, νομικό πλαίσιο και κανονισμοί, αναφορικά με την αμοιβή και τα άλλα ωφελήματα των Επιτρόπων και Ειδικών Συμβούλων του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Γενικός Ελεγκτής εισηγείται την αγορά υπηρεσιών για κάλυψη των αναγκών σε συμβούλους, βάσει καθορισμένων διαδικασιών με δημοσιοποίηση ονομάτων, προσόντων, θέσης και αμοιβής όσων επιλέγονται.

KE

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι οι παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή βασίζονται σε μη επαρκώς διευκρινισμένη πληροφόρηση ή και σε γενικεύσεις.
Είναι λυπηρό αλλά και απαράδεκτο, υπογραμμίζει, να δημιουργούνται παραπλανητικές ή και ψευδείς εντυπώσεις.
Ο κύριος Προδρόμου επισημαίνει ότι για την αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, δίδεται στη δημοσιότητα γραπτή δήλωση του Προϊστάμενου Διοίκησης της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Θεοδόση Τσιόλα, με πλήρη στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν το ανυπόστατο των σχολιασμών.
Ο κύριος Τσιόλας αναφέρει ότι η πρακτική που ακολουθείται για τη μη ύπαρξη κανονισμών για τους συμβούλους στην Προεδρία και τους Επιτρόπους, αφορά την αγορά υπηρεσιών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βάσει της συμφωνίας με τη Βουλή για επιλογή συγκεκριμένων συνεργατών.
Αναφέρει, ακόμη, ότι το αίτημα του Γενικού Ελεγκτή να γίνεται προκήρυξη θέσεων δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αφού η ίδια πρακτική ακολουθείται από τον Πρόεδρο της Βουλής, τους βουλευτές και τους Υπουργούς.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:35

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024
06:32
Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους
06:14
Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι από την κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη
06:10
Μονόωρες στάσεις εργασίας στο ΡΙΚ από τις 29 Μαρτίου
05:56
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 27/3/2024
05:36
26 Μαρτίου
Εκτός EURO 2024 η Ελλάδα στη διαδικασία των πέναλτυ
21:45
Συνελήφθη και δεύτερο άτομο για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας
21:31
Η πρέσβειρα ΗΠΑ ενημέρωσε τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για την πορεία υλοποίησης της προσωρινής λιμενικής αποβάθρας στη Γάζα
21:17
Σε συλλήψεις 147 ατόμων προχώρησαν οι Τουρκικές αρχές σε επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος"
20:49
"Φρικτό ατύχημα" χαρακτήρισε ο Μπάιντεν την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
20:22
Αμερικανός υπουργός Άμυνας: Ηθική και στρατηγική επιταγή η προστασία των παλαιστινίων αμάχων
19:59
Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για επίτευξη εκεχειρίας λέει το Ισραήλ
19:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.