Διεθνές βραβείο για Θρησκευτική Ελευθερία

Η Salpy Eskidjian Weiderud, Εκτελεστική Διευθύντρια του Γραφείου για τον Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό (RTYCPP) είναι ανάμεσα στους νικητές των διεθνών βραβείων για τη Θρησκευτική Ελευθερία, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.


Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η δημιουργικότητα, η ηγετικότητα και ο δυναμισμός της Σάλπι προσφέρουν μια μεγάλη ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας της. Σημειώνεται πως η Σάλπι γεννήθηκε στην Κύπρο και είναι εγγονή Αρμενίων προσφύγων. Είναι αρχιτέκτονας και συμμετέχει στην ειρηνευτική πρωτοβουλία στην Κύπρο του, υπό την αιγίδα της σουηδικής Πρεσβείας στη Λευκωσία, Γραφείου για τον Θρησκευτικό Διάλογο, όπου υπηρετεί ως Εκτελεστική Διευθύντρια από το 2012.

Εργάζεται μαζί με θρησκευτικούς ηγέτες, θρησκευτικές οργανώσεις και κοινότητες για θέματα που σχετίζονται με τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον αφοπλισμό, τον μετασχηματισμό των συγκρούσεων και την οικοδόμηση ειρήνης τοπικά, περιφερειακά και διεθνώς.

Για 30 χρόνια έχει εργαστεί με θρησκευτικές οργανώσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, προωθώντας την κατανόηση μεταξύ των θρησκειών.

Από τη δεκαετία του 80 εργάστηκε για ένα αριθμό δικοινοτικών ειρηνευτικών πρωτοβουλιών της κοινωνίας των πολιτών και γυναικών. Ήταν η πρώτη γυναίκα που εργάστηκε ως επικεφαλής προγραμμάτων για τη θρησκευτική ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και θέματα ειρήνης στο Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής και στην Επιτροπή Εκκλησιών για Διεθνή Θέματα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν και πρωτεργάτης στην έναρξη και στον συντονισμό οικουμενικών και διαθρησκευτικών προγραμμάτων, περιφερειακά και διεθνώς, για τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον αφοπλισμό, τη μη βια, τον μετασχηματισμό των συγκρούσεων και την οικοδόμηση ειρήνης.

Υπήρξε επικεφαλής διεθνών οικουμενικών αντιπροσωπειών σε χώρες σε όλη τη Μέση Ανατολή, προωθώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη.

Οι άλλοι νικητές των βραβείων είναι ο Mohamed Yosaif Abdalrahan από το Σουδάν, ο Ιμάμης Abubakar Abdullahi από τη Νιγηρία, ο Ivanir dos Santos από τη Βραζιλία και ο William and η Pascale Warda από το Ιράκ.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Λάβα και στάχτες εκλύονται από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στη Λα Πάλμα
19:42
94 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Κυριακή, κανένας θάνατος
19:24
Επαφές Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη
18:55
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
18:15
Η Κύπρος «κλείδωσε» το χάλκινο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη των βετεράνων
17:55
Με ήττα αποχαιρέτησε ο ΑΠΟΕΛ το EHF European Cup
17:53
Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αρχίζει τις επαφές και ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
17:38
Ρωσία: Οι κάλπες άρχισαν να κλείνουν στην τελευταία ημέρα των βουλευτικών εκλογών
17:23
Ο νέος Δήμαρχος του Γιοχάνεσμπουργκ σκοτώθηκε σε τροχαίο
16:08
Εκτός ελέγχου η φωτιά σε περιοχή της Σίμου, κλήθηκε προσωπικό εκτός υπηρεσίας
15:47
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν κάνει έκκληση για περισσότερη βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα
15:45
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 20 Σεπτεμβρίου 2021
15:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand