ΓΕΣΥ: Σήμερα το πραγματικό τεστ αντοχής

Σήμερα λαμβάνει χώρα το πραγματικό τεστ αντοχής για το ΓΕΣΥ, καθώς η έναρξη εφαρμογής του συστήματος συνέπεσε με το Σαββατοκύριακο χωρίς να προκύψουν σοβαρά προβλήματα.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Άθως Τσινωντίδης, δήλωσε στο Τρίτο ότι λόγω του μεγάλου όγκου των δικαιούχων οι οποίοι θα επισκεφθούν, σήμερα, τους προσωπικούς τους γιατρούς, ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια προβλήματα. Κάλεσε, τους πολίτες και τους παρόχους υπηρεσιών υγείας, να επιδείξουν υπομονή, ψυχραιμία και κατανόηση.
Τόνισε ότι αυτό το οποίο απασχολεί τον ΟΑΥ είναι μην ταλαιπωρηθούν οι δικαιούχοι και οι πάροχοι να χρησιμοποιήσουν χωρίς δυσκολίες το σύστημα πληροφορικής του Οργανισμού.
Ο κύριος Τσινωντίδης ανέφερε ότι προκειμένου να αντιμετωπιστούν, αποτελεσματικότερα τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν, θα επιστρατευθεί επιπλέον προσωπικό από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, καθώς και πρόσθετες τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας για εξυπηρέτηση των παρόχων.  
Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΟΑΥ, ανέφερε ότι κατά το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε πρόσθετος αριθμός συμφωνιών με παρόχους, που αφορούν φαρμακεία, κλινικά εργαστήρια και ειδικούς γιατρούς του ιδιωτικού τομέα.
Μέχρι την Παρασκευή ενεγράφησαν στο σύστημα 360 προσωπικοί γιατροί, 220 ειδικοί γιατροί στην πλειοψηφία τους του Δημοσίου, και 110 παιδίατροι. Με το ΓεΣΥ έχουν συμβληθεί, μέχρι στιγμής, 440 φαρμακεία.

Οι πολίτες πρέπει να επιδείξουν κατανόηση και υπομονή μέχρι να λειτουργήσει ομαλά το Γενικό Σύστημα Υγείας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΚΥΠΥ, Αλέκος Σταμάτης.  
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Σταμάτης ανέφερε ότι είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν δυσκολίες, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την πάροδο του χρόνου θα επιλύονται όποια προβλήματα προκύπτουν.
Ανέφερε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τους ρυθμούς με τους οποίους κινούνται τα πράγματα στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, υποδεικνύοντας ότι έχουν επέλθει πολύ μεγάλες αλλαγές οι οποίες επιβάλλουν στα δημόσια νοσηλευτήρια να αλλάξουν νοοτροπία.  
Παράλληλα, ο κύριος Σταμάτης ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι τα συστήματα και οι διαδικασίες δεν μπορούν να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη.

Σήμερα θα είναι πραγματική δοκιμασία για τα φαρμακεία και τους γιατρούς, δήλωσε η Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ.  
Μιλώντας στον Πρωινό Δρομολόγιο, η κυρία Πιέρα τόνισε ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το σύστημα δοκιμάστηκε με επιτυχία.  
Είπε ότι σε μερικές περιπτώσεις προέκυψαν κάποια προβλήματα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα οποία επιλύθηκαν.  
Η κυρία Πιέρα εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί και η προμήθεια των φαρμακείων με τα σκευάσματα τα οποία περιλαμβάνονται στο σχετικό κατάλογο.


Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος, Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:19

Τελευταιες Ειδησεις

09 Δεκεμβρίου
Ο Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την έδρα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαίας, στη Μαδρίτη
15:41
Τις πιθανές «επιλογές» στις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια θα εξετάσει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
15:34
Κατασκευές: Ανοδικά οι άδειες οικοδομής, πτώση στην αξία το ενιάμηνο
15:14
Σχέδιο δράσης για στήριξη της συνδεσιμότητας στην ΕΕ ζητά η Κύπρος
15:06
Ανοιχτοί για όλα τα οχήματα οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος
14:37
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Παρασκευή
14:27
Κυπριακό, μεταναστευτικό και πανδημία ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν Αναστασιάδης και Σάντσεθ
14:15
Πιθανότητα «πολύ μεγαλύτερης» κορύφωσης κρουσμάτων και νοσηλειών Covid στο ΗΒ λόγω της Όμικρον
14:10
Μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
14:06
Θα προωθηθεί η ίδρυση Ινστιτούτου Καρκίνου στην Κύπρο
14:00
CDC Αφρικής: Ίσως χρειαστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός-Χωρίς εμβολιασμούς η Ερυθραία
13:49
Ημερίδα Κολύμβησης
13:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand