ΓΕΣΥ: Σήμερα το πραγματικό τεστ αντοχής

Σήμερα λαμβάνει χώρα το πραγματικό τεστ αντοχής για το ΓΕΣΥ, καθώς η έναρξη εφαρμογής του συστήματος συνέπεσε με το Σαββατοκύριακο χωρίς να προκύψουν σοβαρά προβλήματα.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Άθως Τσινωντίδης, δήλωσε στο Τρίτο ότι λόγω του μεγάλου όγκου των δικαιούχων οι οποίοι θα επισκεφθούν, σήμερα, τους προσωπικούς τους γιατρούς, ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια προβλήματα. Κάλεσε, τους πολίτες και τους παρόχους υπηρεσιών υγείας, να επιδείξουν υπομονή, ψυχραιμία και κατανόηση.
Τόνισε ότι αυτό το οποίο απασχολεί τον ΟΑΥ είναι μην ταλαιπωρηθούν οι δικαιούχοι και οι πάροχοι να χρησιμοποιήσουν χωρίς δυσκολίες το σύστημα πληροφορικής του Οργανισμού.
Ο κύριος Τσινωντίδης ανέφερε ότι προκειμένου να αντιμετωπιστούν, αποτελεσματικότερα τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν, θα επιστρατευθεί επιπλέον προσωπικό από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, καθώς και πρόσθετες τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας για εξυπηρέτηση των παρόχων.  
Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΟΑΥ, ανέφερε ότι κατά το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε πρόσθετος αριθμός συμφωνιών με παρόχους, που αφορούν φαρμακεία, κλινικά εργαστήρια και ειδικούς γιατρούς του ιδιωτικού τομέα.
Μέχρι την Παρασκευή ενεγράφησαν στο σύστημα 360 προσωπικοί γιατροί, 220 ειδικοί γιατροί στην πλειοψηφία τους του Δημοσίου, και 110 παιδίατροι. Με το ΓεΣΥ έχουν συμβληθεί, μέχρι στιγμής, 440 φαρμακεία.

Οι πολίτες πρέπει να επιδείξουν κατανόηση και υπομονή μέχρι να λειτουργήσει ομαλά το Γενικό Σύστημα Υγείας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΚΥΠΥ, Αλέκος Σταμάτης.  
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Σταμάτης ανέφερε ότι είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν δυσκολίες, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την πάροδο του χρόνου θα επιλύονται όποια προβλήματα προκύπτουν.
Ανέφερε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τους ρυθμούς με τους οποίους κινούνται τα πράγματα στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, υποδεικνύοντας ότι έχουν επέλθει πολύ μεγάλες αλλαγές οι οποίες επιβάλλουν στα δημόσια νοσηλευτήρια να αλλάξουν νοοτροπία.  
Παράλληλα, ο κύριος Σταμάτης ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι τα συστήματα και οι διαδικασίες δεν μπορούν να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη.

Σήμερα θα είναι πραγματική δοκιμασία για τα φαρμακεία και τους γιατρούς, δήλωσε η Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ.  
Μιλώντας στον Πρωινό Δρομολόγιο, η κυρία Πιέρα τόνισε ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το σύστημα δοκιμάστηκε με επιτυχία.  
Είπε ότι σε μερικές περιπτώσεις προέκυψαν κάποια προβλήματα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα οποία επιλύθηκαν.  
Η κυρία Πιέρα εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί και η προμήθεια των φαρμακείων με τα σκευάσματα τα οποία περιλαμβάνονται στο σχετικό κατάλογο.


Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος, Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:19

Τελευταιες Ειδησεις

30 Νοεμβρίου
Οξφόρδη για «Όμικρον»: Δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν από βαριά νόσηση
16:27
Αζερμπαϊτζάν: 14 νεκροί από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου
16:12
Εκπυρσοκρότησε όπλο στρατιωτικού στο αεροδρόμιο Λάρνακας χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί
16:09
Σ. Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ περικύκλωσαν τη Ρωσία με στρατιωτικές βάσεις και προκαλούν υστερία στα σύνορά της
15:58
Στο 1,1% του ΑΕΠ μειώθηκε το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης το δεκάμηνο του 2021
15:48
Οκταήμερη κράτηση στον 33χρονο για υποβοήθηση παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας
15:41
Κανένα ίχνος των δυο εξαφανισμένων γυναικών, καταζητείται 23χρονος
15:24
Η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι άλλη από διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία τόνισε ο πρόεδρος της Κίνας
15:06
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Ρωσία για "σοβαρές συνέπειες" μιας ενδεχόμενης νέας επίθεσης στην Ουκρανία
14:45
Σημεία δειγματοληψίας rapid test μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας – 1 Δεκεμβρίου 2021
14:26
Ευρωζώνη: Στο επίπεδο-ρεκόρ του 4,9% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
14:25
Όμικρον: 42 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε 10 χώρες της EE
13:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand