Δήλωση Υπ.Γεωργίας για τα Πράσινα Σημεία

H δημιουργία δικτύου Πράσινων Σημείων στην Κύπρο αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης για την ορθολογική διαχείριση αποβλήτων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής στα εγκαίνια του Πράσινου Σημείου Στρόβολο.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καδής είπε ότι η στρατηγική αναγνωρίζει την επιτακτική ανάγκη για τη μείωση της παραγωγής των αποβλήτων, την προώθηση της χωριστής συλλογής τους, την επαναχρησιμοποίησή τους, την ανακύκλωση αλλά και τον περιορισμό της ταφής τους.

Μέσα στη νέα στρατηγική διαχείρισης αποβλήτων, είπε, καθορίζονται και δράσεις για προώθηση της χωριστής συλλογής, μια από τις οποίες είναι και η κατασκευή και λειτουργία του δικτύου των Πράσινων Σημείων. Σκοπός του δικτύου είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να παραδίδουν χωριστά στα σημεία αυτά ειδικά ρεύματα αποβλήτων όπως ογκώδη έπιπλα, απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, πράσινα απόβλητα, απόβλητα από κατασκευές και κατεδαφίσεις και γενικά απόβλητα που δεν συλλέγονται σε εβδομαδιαία βάση από τις τοπικές αρχές.

Το δίκτυο, σημείωσε, περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή 23 Πράσινα Σημεία και τέσσερις κινητές μονάδες, μία σε κάθε Επαρχία. Στην επαρχία Λευκωσίας έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν οκτώ Πράσινα Σημεία, ενώ προγραμματίζεται η πύκνωση του δικτύου με νέα.

Για το Πράσινο Σημείο Στροβόλου το οποίο εγκαινιάζεται σήμερα, ο κ. Καδής προέτρεψε τον κάθε πολίτη της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια αξιοποίησης της νέας αυτής υποδομής και ότι τα Πράσινα Σημεία θα συμβάλουν στη συγκέντρωση και χωριστή συλλογή μεγάλων ποσοτήτων αποβλήτων, τα οποία πιθανότατα θα τύγχαναν ανεξέλεγκτης απόρριψης ή ταφής, ενώ αποτελούν πλέον αξιοποιήσιμους πόρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:53

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιανουαρίου
Tρεις θάνατοι και 1813 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:51
Δραματική νίκη για τον Σεμπάστιαν Λόεμπ στο Μόντε Κάρλο - Άτυχος ο Οζιέ
20:50
Μαχαίρι στον αγωνιστικό χώρο, σε αγώνα νέων στη Βραζιλία!
20:30
Νίκη για την ΑΕΚ
20:28
Τεσσάρα ο ΠΑΟΚ στο "Πανθεσσαλικό"
20:26
Μοιρασιά στο ΓΣΠ (βίντεο)
18:26
Αχυρώνας - Ολυμπιάς 0-1, Ομόνοια Αραδίππου - Ξυλοτύμπου 1-2, Ομόνοια 29Μ - Καρμιώτισσα 1-1
18:22
Πρόωρες λεγόμενες βουλευτικές εκλογές -Έκλεισαν οι κάλπες
18:00
Μπουρκίνα Φάσο: Νέες ταραχές – Διαδηλωτές πυρπόλησαν το κτήριο του κυβερνώντος κόμματος
17:21
Διακοπή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορες περιοχές λόγω των σφοδρών ανέμων
17:05
Διαφωνούμε με τις αυξήσεις στο λιμάνι Λεμεσού, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών
16:40
Απάτη με τεστ κορoνοϊού και πάσο εμβολιασμένου στην Ιταλία
16:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand