Υπ. Δικαιοσύνης: Παραμένει η κάρτα φιλάθλου

Το μήνυμα ότι δεν θα ανασταλεί και ούτε θα καταργηθεί η κάρτα φιλάθλου, έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, ο κύριος Σαββίδης είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης παραμένει πως η κάρτα φιλάθλου είναι σημαντικό εργαλείο για μείωση της βίας στα γήπεδα.
Ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ετοιμάσει νομοσχέδιο, το οποίο εκκρεμεί στη Νομική Υπηρεσία, με βάση το οποίο γίνονται κάποιες αλλαγές.
Καλύπτουν τη δυνατότητα επέκτασης της κάρτας μέλους των Σωματείων, τη διαφοροποίηση κάποιων αδικημάτων και την κατάργηση της αναγκαιότητας έκδοσης Κάρτας Φιλάθλου σε άτομα άνω των 65 ετών.

Την ίδια ώρα, οι οργανώσεις νεολαίας όλων των κομμάτων επαναλαμβάνουν την εναντίωση τους στη γενικότερη φιλοσοφία της κάρτας φιλάθλου, στην πλήρη έλλειψη πρόληψης και διαπαιδαγώγησης της νεολαίας και του φίλαθλου κοινού, στην παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας, αλλά και βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ετσιθελική επιβολή της.
Σε κοινή ανακοίνωση, ΝΕΔΗΚ, ΕΔΟΝ, Νεολαία ΕΔΕΚ, Νεολαία Οικολόγων και Νεολαία Αλληλεγγύης αναφέρουν ότι η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου έχει αποδειχθεί πανηγυρικά ανεφάρμοστη, ενώ έχει επιφέρει ζημιά αντί κέρδος στον Κυπριακό Αθλητισμό.
Τονίζουν την επιτακτική και άμεση ανάγκη, ο τρομονόμος, όπως αναφέρουν, να καταργηθεί και καλούν την κυβέρνηση προχωρήσει αμέσως στην κατάθεση τροποποιήσεων πριν την ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής για το καλοκαίρι.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάριος Καραολής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:56

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ σήμερα στα Ιεροσόλυμα
07:06
Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στο λιμάνι της Λαττάκειας
06:32
CIA: Οι προθέσεις του Πούτιν για την Ουκρανία δεν είναι σαφείς
06:30
Ελεύθερος αφέθηκε ο 'Ελληνας αστυνομικός που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές
06:16
06 Δεκεμβρίου
Σύνολο 9,926 εμβολιασμοί έγιναν τη Δευτέρα
21:28
Covid-19: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλο τον ιδιωτικό τομέα
21:15
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν με Μητσοτάκη- Υπογράμμισαν τη σημασία της αλληλεγγύης στην προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη
20:58
Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για Κύπρο και άλλες χώρες σε μεταπρογραμματική εποπτεία
20:50
Φον ντερ Λάιεν: Στόχος μας να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έως τα μέσα του 2022
20:30
Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στον Έβρο από τους Τούρκους – Κινητοποίηση Ελληνικής Αστυνομίας και υπουργείου Εξωτερικών
19:58
Ένας θάνατος και 706 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:52
Συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες-Παρουσίαση συμπερασμάτων 11ης Έκθεσης Μεταμνημονιακής Παρακολούθησης
19:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand