Παιδοβουλή: θέλει ρόλο στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για Παιδιά

Η Κυπριακή Παιδοβουλή  σε ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού που τιμάται την 1η Ιουνίου επαναλαμβάνει διαχρονικό της αίτημα όπως το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Παιδιά να διαμορφώνεται με την συμμετοχή και της Παιδοβουλής και άλλων οργανωμένων συνόλων.

Διευκρινίζει πως  ο ρόλος που διεκδικεί επί του θέματος είναι συμβουλευτικός στην υλοποίηση του Σχεδίου, με το Κράτος να υποχρεούται να ενημερώνει τόσο την Παιδοβουλή όσο και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα Δικαιωμάτων του Παιδιού για την πρόοδο της εφαρμογής του. "Πρέπει να έχουμε την ευκαιρία να αξιολογούμε το έργο των κρατικών φορέων. Ελπίζουμε ότι ο νεοσύστατος Μηχανισμός θα μας δώσει ακριβώς αυτό", αναφέρει η ανακοίνωση.
«Αγωνιστήκαμε, και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, για ένα Δημόσιο Σχολείο που θα προσφέρει ένα υγιές και πρόσχαρο περιβάλλον, στο οποίο κριτικά σκεπτόμενα, όλα τα παιδιά θα συμμετέχουν με ζήλο και συλλογικότητα και θα αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους», συνεχίζει η Παιδοβουλή, προσθέτει αναφέροντας πως "η πολιτεία έχει υποχρέωση, πρωτίστως απέναντι στα παιδιά, να οικοδομήσει το Δημόσιο Σχολείο που θα προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και ολοκληρωμένη πνευματική καλλιέργεια σε όλους τους μαθητές».
Η Κυπριακή Παιδοβουλή αναγνωρίζοντας την ανάγκη διαφορετικής μεταχείρισης της εκδίκασης υποθέσεων όπου εμπλέκονται ανήλικοι στην δικαστική διαδικασία με την ιδιότητα του θύματος, του μάρτυρα ή του αντίδικου, διαπιστώνει πως αποτελεί αδήριτη και επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη ενός συστήματος δικαιοσύνης φιλικού προς τα παιδιά που θα ρυθμίζει τόσο την δικαστική διαδικασία, όσο και τις ποινικές κυρώσεις των ανηλίκων.
"Με μεγάλη ικανοποίηση παρατηρούμε πως οι επαναλαμβανόμενες πιέσεις μας σε σχέση με την εν λόγω ανάγκη επέφεραν αποτέλεσμα καθώς στις 6 Μαΐου 2018 κατατέθηκε στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο", καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:20

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ σήμερα στα Ιεροσόλυμα
07:06
Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στο λιμάνι της Λαττάκειας
06:32
CIA: Οι προθέσεις του Πούτιν για την Ουκρανία δεν είναι σαφείς
06:30
Ελεύθερος αφέθηκε ο 'Ελληνας αστυνομικός που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές
06:16
06 Δεκεμβρίου
Σύνολο 9,926 εμβολιασμοί έγιναν τη Δευτέρα
21:28
Covid-19: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλο τον ιδιωτικό τομέα
21:15
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν με Μητσοτάκη- Υπογράμμισαν τη σημασία της αλληλεγγύης στην προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη
20:58
Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για Κύπρο και άλλες χώρες σε μεταπρογραμματική εποπτεία
20:50
Φον ντερ Λάιεν: Στόχος μας να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έως τα μέσα του 2022
20:30
Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στον Έβρο από τους Τούρκους – Κινητοποίηση Ελληνικής Αστυνομίας και υπουργείου Εξωτερικών
19:58
Ένας θάνατος και 706 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:52
Συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες-Παρουσίαση συμπερασμάτων 11ης Έκθεσης Μεταμνημονιακής Παρακολούθησης
19:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand