Αντιπαράθεση Νεοφύτου – Κιζίλγιουρεκ στο ΡΙΚ

Κορυφαίο ζήτημα όταν η πατρίδα απειλείται είναι η προάσπισή της και η αντιμετώπιση των παράνομων και προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Νεοφύτου, είπε, ότι ανεξαρτήτως των επικείμενων εκλογών, θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο πλευρό του Προέδρου Αναστασιάδη και του υπουργού Εξωτερικών και να συνδράμουν τις προσπάθειές τους για ακύρωση των νέων τετελεσμένων τα οποία προσπαθεί να επιβάλει η Άγκυρα.
Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση με το ΑΚΕΛ,  δήλωσε ότι εκείνο που ζητεί είναι κάποιες απλές απαντήσεις σε ερωτήματα που κατ' επανάληψη θέτει εδώ και τέσσερις ημέρες το κόμμα του.
Ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ βλέπει πολύ θετικά την υποβολή υποψηφιότητας από Τουρκοκύπριους αλλά και τη συμμετοχή, σε ενιαίο κατάλογο, Τουρκοκυπρίων εκλογέων, γιατί αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία και απορρίπτουν το ψευδοκράτος.
Εκείνο, είπε που θέλουμε, είναι να ξεκαθαρίσει το ΑΚΕΛ αν ερμηνεύει με τον ίδιο τρόπο αυτή τη συμμετοχή.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπέβαλε εκ νέου το ερώτημα γιατί το κόμμα της αριστεράς κάνει ξεχωριστές προεκλογικές εκστρατείες στις ελεύθερες περιοχές και στα κατεχόμενα και όχι κοινές.
Διερωτήθηκε επίσης σε περίπτωση που εκλεγεί Τουρκοκύπριος αν θα εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία ή αν θα είναι η φωνή των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο και αν το ΑΚΕΛ υπόσχεται πως η πρώτη ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο θα γίνει στην τουρκική γλώσσα.
Ο κύριος Νεοφύτου, καταλήγοντας είπε ότι το θέμα δεν αφορά συγκεκριμένο υποψήφιο ή την τουρκοκυπριακή κοινότητα και κάλεσε το ΑΚΕΛ να μην το ανάγει ως τέτοιο.

Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Ως όροι  ενός αφέντη προς τους μισταρκούς και όχι ως ερωτήματα ακούγονται όσα λέει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολίασε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, έκαμε παράλληλα λόγο για απαράδεκτη στάση του Προέδρου του ΔΗΣΥ και τον κάλεσε να απολογηθεί.
Ο κύριος Κιζίλγιουρεκ, είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι, μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία, ως Κύπριοι και ως ευρωπαίοι πολίτες. Και στόχος του, ανέφερε, είναι να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων των πολιτών, προσθέτοντας πως λογοδοτεί σε όλους τους Κύπριους και όχι μόνο σε μιά κοινότητα.
Δήλωσε επίσης ότι θα παλέψει ώστε να ενσωματωθούν οι Τουρκοκύπριοι στους Θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε ό,τι αφορά την τουρκική γλώσσα είπε ότι η καθιέρωσή της είναι ένας από τους στόχους του, αφού αποτελεί μιά από τις δύο επίσημες γλώσσες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σχολιάζοντας το ερώτημα του ΔΗΣΥ για τις χωριστές συγκεντρώσεις στα κατεχόμενα και στις ελεύθερες περιοχές και τις αιχμές ότι άλλα λέει το ΑΚΕΛ στους Τουρκοκύπριους και άλλα στους Ελληνοκύπριους, ο κύριος Κιζίλγιουρεκ, είπε ότι όλα αυτά είναι εκ του πονηρού.
Ο  ΔΗΣΥ, κατέληξε, μιλά μόνο στους Ελληνοκύπριους πολίτες και δεν σκέφτηκε καν να βγάλει ένα φυλλάδιο στην τουρκική γλώσσα.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:49

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.