Αντιπαράθεση Νεοφύτου – Κιζίλγιουρεκ στο ΡΙΚ

Κορυφαίο ζήτημα όταν η πατρίδα απειλείται είναι η προάσπισή της και η αντιμετώπιση των παράνομων και προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Νεοφύτου, είπε, ότι ανεξαρτήτως των επικείμενων εκλογών, θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο πλευρό του Προέδρου Αναστασιάδη και του υπουργού Εξωτερικών και να συνδράμουν τις προσπάθειές τους για ακύρωση των νέων τετελεσμένων τα οποία προσπαθεί να επιβάλει η Άγκυρα.
Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση με το ΑΚΕΛ,  δήλωσε ότι εκείνο που ζητεί είναι κάποιες απλές απαντήσεις σε ερωτήματα που κατ' επανάληψη θέτει εδώ και τέσσερις ημέρες το κόμμα του.
Ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ βλέπει πολύ θετικά την υποβολή υποψηφιότητας από Τουρκοκύπριους αλλά και τη συμμετοχή, σε ενιαίο κατάλογο, Τουρκοκυπρίων εκλογέων, γιατί αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία και απορρίπτουν το ψευδοκράτος.
Εκείνο, είπε που θέλουμε, είναι να ξεκαθαρίσει το ΑΚΕΛ αν ερμηνεύει με τον ίδιο τρόπο αυτή τη συμμετοχή.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπέβαλε εκ νέου το ερώτημα γιατί το κόμμα της αριστεράς κάνει ξεχωριστές προεκλογικές εκστρατείες στις ελεύθερες περιοχές και στα κατεχόμενα και όχι κοινές.
Διερωτήθηκε επίσης σε περίπτωση που εκλεγεί Τουρκοκύπριος αν θα εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία ή αν θα είναι η φωνή των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο και αν το ΑΚΕΛ υπόσχεται πως η πρώτη ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο θα γίνει στην τουρκική γλώσσα.
Ο κύριος Νεοφύτου, καταλήγοντας είπε ότι το θέμα δεν αφορά συγκεκριμένο υποψήφιο ή την τουρκοκυπριακή κοινότητα και κάλεσε το ΑΚΕΛ να μην το ανάγει ως τέτοιο.

Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Ως όροι  ενός αφέντη προς τους μισταρκούς και όχι ως ερωτήματα ακούγονται όσα λέει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολίασε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, έκαμε παράλληλα λόγο για απαράδεκτη στάση του Προέδρου του ΔΗΣΥ και τον κάλεσε να απολογηθεί.
Ο κύριος Κιζίλγιουρεκ, είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι, μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία, ως Κύπριοι και ως ευρωπαίοι πολίτες. Και στόχος του, ανέφερε, είναι να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων των πολιτών, προσθέτοντας πως λογοδοτεί σε όλους τους Κύπριους και όχι μόνο σε μιά κοινότητα.
Δήλωσε επίσης ότι θα παλέψει ώστε να ενσωματωθούν οι Τουρκοκύπριοι στους Θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε ό,τι αφορά την τουρκική γλώσσα είπε ότι η καθιέρωσή της είναι ένας από τους στόχους του, αφού αποτελεί μιά από τις δύο επίσημες γλώσσες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σχολιάζοντας το ερώτημα του ΔΗΣΥ για τις χωριστές συγκεντρώσεις στα κατεχόμενα και στις ελεύθερες περιοχές και τις αιχμές ότι άλλα λέει το ΑΚΕΛ στους Τουρκοκύπριους και άλλα στους Ελληνοκύπριους, ο κύριος Κιζίλγιουρεκ, είπε ότι όλα αυτά είναι εκ του πονηρού.
Ο  ΔΗΣΥ, κατέληξε, μιλά μόνο στους Ελληνοκύπριους πολίτες και δεν σκέφτηκε καν να βγάλει ένα φυλλάδιο στην τουρκική γλώσσα.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:49

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Καταγγέλθηκαν 14 πολίτες και 5 υποστατικά για παραβίαση των μέτρων κατά Covid
07:49
Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες
07:44
Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ σήμερα στα Ιεροσόλυμα
07:06
Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στο λιμάνι της Λαττάκειας
06:32
CIA: Οι προθέσεις του Πούτιν για την Ουκρανία δεν είναι σαφείς
06:30
Ελεύθερος αφέθηκε ο 'Ελληνας αστυνομικός που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές
06:16
06 Δεκεμβρίου
Σύνολο 9,926 εμβολιασμοί έγιναν τη Δευτέρα
21:28
Covid-19: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλο τον ιδιωτικό τομέα
21:15
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν με Μητσοτάκη- Υπογράμμισαν τη σημασία της αλληλεγγύης στην προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη
20:58
Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για Κύπρο και άλλες χώρες σε μεταπρογραμματική εποπτεία
20:50
Φον ντερ Λάιεν: Στόχος μας να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έως τα μέσα του 2022
20:30
Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στον Έβρο από τους Τούρκους – Κινητοποίηση Ελληνικής Αστυνομίας και υπουργείου Εξωτερικών
19:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand