Το Λουξεμβούργο ετοιμάζεται να νομιποιήσει την κάνναβη

Το Λουξεμβούργο φαίνεται πως αποφάσισε να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα νομιμοποιήσει την κάνναβη , όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.   

Τα απαραίτητα μέτρα για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου εγχειρήματος όμως δεν έχουν ακόμη οριστεί. Μία ομάδα έχει συσταθεί, εργάζεται πυρετωδώς για να αναλύσει τα πιθανά σενάρια και να αποφασίσει σχετικά με τα πρώτα βήματα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Ένα από αυτά η «στενή επαφή» με συναδέλφους σε Ολλανδία και Καναδά, δήλωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Μεγάλου Δουκάτου. Γι' αυτό το λόγο σκοπεύει η υπουργός Υγείας Ετιέν Σνάιντερ να ταξιδέψει το Μάιο στον Καναδά.   

Στο μέλλον θα μπορούν νόμιμα οι ενήλικες κάτοικοι του Λουξεμβούργου για προσωπική χρήση να καλλιεργούν, να αγοράζουν, να κατέχουν και φυσικά να καταναλώνουν κάνναβη. Βέβαια όλα αυτά θα συμβούν υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Το Μεγάλο Δουκάτο ελπίζει μέσω της νομιμοποίησης να καταπολεμήσει το παράνομο εμπόριο και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους καταναλωτές του φυτού, διαφυλάσσοντας καλύτερη ποιότητα κάνναβης μέσω ελέγχων. Τα έσοδα του κράτους από τη διαδικασία αυτή πρόκειται να διοχετευθούν στα μέτρα πρόληψης των εξαρτήσεων. 

 Όλο και περισσότερες χώρες νομιμοποιούν τη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης.   Σύμφωνα με τις δηλώσεις της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατικών, Φιλελεύθερων και Πρασίνων του Λουξεμβούργου για να νομιμοποιηθεί η ευφορική χρήση της κάνναβης πρέπει προηγουμένως να ψηφισθεί νομοσχέδιο. Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι είναι διατεθειμένο να δώσει όσο χρόνο χρειάζεται στη διαδικασία, ώστε να γίνει σωστά.   Παράνομη η κάνναβη στις περισσότερες χώρες.

   Τον περασμένο χρόνο ο Καναδάς έγινε η δεύτερη χώρα που νομιμοποίησε την καλλιέργεια, το εμπόριο και την κατανάλωση κάνναβης παγκοσμίως. Η ιδιωτική καλλιέργεια είναι επίσης σε αρκετές περιοχές νόμιμη. Το 2014 η Ουρουγουάη ήταν η πρώτη χώρα παγκοσμίως που νομιμοποίησε πλήρως την κάνναβη – το Λουξεμβούργο σκοπεύει να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη. Σε άλλες χώρες, όπως η Ολλανδία, η καλλιέργεια και το εμπόριο είναι υπό καθεστώς μερικούς ανοχής. 

 Για τη Γερμανία τα προϊόντα κάνναβης είναι παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες: η κατοχή, η καλλιέργεια και φυσικά το εμπόριο είναι παράνομα. Παρόλα αυτά όταν πρόκειται για μικροποσότητες και προσωπική χρήση υπάρχει περίπτωση η εισαγγελία να μην κινήσει ποινική δίωξη. Εδώ και δυο χρόνια είναι νόμιμη η φαρμακευτική χρήση του φυτού σε ολόκληρη τη Γερμανία. Σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού συνδέσμου ινδικής κάνναβης έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του Μαΐου εκδηλώσεις και πορείες σε 30 γερμανικές πόλεις υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης.

Πηγή: www.lifo.gr

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:49

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.