DiscoverEU: Επιπλέον 20 χιλιάδες κάρτες για 18χρονους

Επιπρόσθετες είκοσι χιλιάδες ταξιδιωτικές κάρτες για νέους 18 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος DiscoverEU, ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Οι Ευρωπαίοι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την Ευρώπη κατά το διάστημα μεταξύ 1ης Αυγούστου 2019 - 31 Ιανουαρίου 2020.


Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 16η Μαΐου.

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Επίτροπος Τίμπορ Νάβρατσκις, είπως πως η Κομισιόν «εστιάζει στην ενίσχυση της μαθησιακής διάστασης του προγράμματος».

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα προσωπικό ταξιδιωτικό ημερολόγιο, προκειμένου να καταγράψουν τις εμπειρίες τους και τις σκέψεις που τους γεννούν, ενώ θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες εκδηλώσεις που αποσκοπούν στη δημιουργία κοινοτήτων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γεννηθεί μεταξύ της 2ας Ιουλίου 2000 (συμπεριλαμβανομένης) και της 1ης Ιουλίου 2001 (συμπεριλαμβανομένης) και να είναι προετοιμασμένοι να ταξιδέψουν μεταξύ της 1ης Αυγούστου 2019 και της 31ης Ιανουαρίου 2020, για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τις 30 ημέρες.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλουν αίτηση ΕΔΩ.

Μια επιτροπή αξιολόγησης θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα επιλέξει τους επιτυχόντες. Οι αιτούντες θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της επιλογής τον Ιούνιο του 2019.

Οι επιτυχόντες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν ατομικά ή με ομάδα έως πέντε ατόμων. Κατά κανόνα θα μετακινούνται με τρένο. Ωστόσο, προκειμένου να εξασφαλιστεί ευρεία πρόσβαση σε όλη την ήπειρο, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κι άλλα μέσα μεταφοράς, όπως λεωφορεία ή πλοία ή, κατ` εξαίρεση, αεροπλάνο. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής νέων ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά της ΕΕ.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:49

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.