Debate για την προεδρία της EE: Σκα Κέλερ

Η κορυφαία υποψήφια Σκα Κέλερ θα συμμετάσχει στο debate για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα αναμεταδοθεί ζωντανά από τη Eurovision στο Κοινοβούλιο, στις 15 Μαΐου.

Ποια είναι η Σκα Κέλερ;

Όνομα: Σκα Κέλερ

Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα: Ευρωπαϊκό Κόμμα των Πρασίνων (Πράσινοι)

Υπηκοότητα: Γερμανική

Ηλικία: 37

Σταδιοδρομία: 2017 - Συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων/ΕΕΣ

2009 - Ευρωβουλευτής

2010 - Μεταπτυχιακές σπουδές στις Ισλαμικές Σπουδές, στην Τουρκολογία και στις Εβραϊκές Σπουδές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου

Σχετικά με το debate

Τα πολιτικά κόμματα προτείνουν υποψηφίους για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν τις ευρωεκλογές. Ο κορυφαίος υποψήφιος που ορίζεται από το Συμβούλιο και εξασφαλίζει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο εκλέγεται πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ψηφοφορία του Κοινοβουλίου.

Οι κορυφαίοι υποψήφιοι είναι γνωστοί και με τη γερμανική λέξη «spitzenkandidaten». Το σύστημα αυτό χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014 όταν ο επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διορίστηκε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το προεδρικό debate που λαμβάνει μέρος πριν τις ευρωεκλογές του 2019, στις 15 Μαΐου στις 21:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) δίνει σε όλους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις θέσεις του κάθε υποψηφίου αλλά και τις διαφορές των προγραμμάτων τους.

Ορισμένα πολιτικά κόμματα υπέβαλαν περισσότερες από μία υποψηφιότητες αλλά πρότειναν τη συμμετοχή ενός μόνο υποψηφίου στο debate για την προεδρία της Επιτροπής.

Τρεις παρουσιαστές θα συντονίσουν τη βραδιά του debate. Η σειρά των ομιλητών καθορίστηκε με κλήρωση.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Πρασίνων πρότεινε δύο κορυφαίους υποψηφίους, ο δεύτερος εκ των οποίων είναι ο Μπας Εικχούτ, από την Ολλανδία. Αφού σπούδασε Χημεία και Περιβαλλοντικές Επιστήμες, ο Μπας Εικχούτ εργάστηκε ως ερευνητής στον Ολλανδικό Οργανισμό Περιβαλλοντικής Αξιολόγησης. Είναι ευρωβουλευτής από το 2009.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Πρασίνων ευθυγραμμίζεται με την κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων/ΕΕΣ.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:49

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.