Το κλασικό FIAT 500 με ηλεκτροκίνηση

Η με έδρα το Μιλάνο εταιρεία Garage Italia – την ίδρυσε ο Lapo Edovard Elcann, ο εγγονός του ιδρυτή της FIAT, Τζοβάνι Ανιέλι – εγκαινίασε ένα πρότζεκτ για να εξασφαλίσει μέλλον για τα κλασικά αυτοκίνητα. Μετατρέποντάς τα σε ηλεκτροκίνητα.

Παρουσίασε το πρώτο μοντέλο του πρότζεκτ E-Icon, ένα ανακατασκευασμένο vintage «Πεντακοσαράκι». Δεν αντικατέστησε απλά και μόνο τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με κινητήρα ηλεκτροκίνησης, έκανε πολλές άλλες αλλαγές στο τετραθέσιο. «Με την αφαίρεση των θυρών και του καπό, η αντοχή του αυτοκινήτου εξασφαλίζεται με ενίσχυση του χώρου οδηγού και επιβατών» εξηγούν από την Garage Italia. «Με το “E-Icon”, ο χαρακτήρας restomod (σ.σ. σχετικά καινούργια τάση στον κόσμο των αυτοκινήτων για συλλέκτες, που προϋποθέτει συνύπαρξη παλαιών και καινούργιων τεχνολογιών) γίνεται φιλικός στο περιβάλλον, μέσω επανάχρησης και αναβαθμιστικής ανακύκλωσης».

Οι νοσταλγοί του FIAT 500 θα παρατηρήσουν ότι το κλασικό εσωτερικό με δερματίνη έχει αντικασταθεί από καθίσματα από πλεχτό σκοινί. Η λεπτομέρεια αυτή, βασισμένη σε έρευνα υλικών που διεξήγαγε το στούντιο Baolab, έχει στόχο να δώσει ένα «outdoor» στυλ, και είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητη. Διατηρούνται κάποιες αρχικές λεπτομέρειες, όπως τα μπρος και πίσω φώτα, ενισχυμένα όμως με LED λαμπτήρες μπροστά. Τα ελαστικά επελέγησαν από τη vintage σειρά της Michelin, η οποία συνεργάζεται με την Garage Italia στο πρότζεκτ. Η με έδρα το Μιλάνο εταιρεία περιγράφει τον εαυτό της ως «concept-to-product trendmaker», που εργάζεται στο σταυροδρόμι της μόδας, του ντιζάιν και των αυτοκινητοβιομηχανιών. Με το E-Icon θέλει να εξασφαλίσει στη σημερινή αγορά θέση για τα εμβληματικά αυτοκίνητα με το να εξάψει το ενδιαφέρον νέων γενεών, τις οποίες απασχολεί όλο και περισσότερο ο περιβαλλοντικός αντίκυπος του λάιφ στάιλ που έχουν επιλέξει. Βασίλης Τσεκούρας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:21

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά το πρωί στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Συστάσεις προστασίας εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας της σκόνης
12:15
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.