Τζ. Μπόλτον: Η απειλή που θέτει η Τεχεράνη, δεν έχει τελειώσει

Ουάσινγκτον δεν ακολουθεί μια πολιτική αλλαγής καθεστώτος στο Ιράν, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η απειλή που εγείρει το Ιράν δεν έχει τελειώσει.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο Αμερικανός αξιωματούχος, υπέρμαχος επί χρόνια της υιοθέτησης μιας πολύ πιο σκληρής πολιτικής έναντι της Τεχεράνης και επί μακρόν οπαδός μιας αλλαγής καθεστώτος στην Τεχεράνη, τόνισε σε δημοσιογράφους πως η γρήγορη απάντηση και ανάπτυξη δυνάμεων από τις ΗΠΑ βοήθησε στην αποτροπή της ιρανικής απειλής.

«Δεν πιστεύω ότι αυτή πέρασε, αλλά πιστεύω ότι μπορεί κανείς τουλάχιστον να ισχυριστεί ότι η γρήγορη απάντηση και ανάπτυξη και άλλα βήματα που κάναμε, λειτούργησαν ως αποθάρρυνση», υποστήριξε ο Αμερικανός σύμβουλος.

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν το τελευταίο διάστημα στον Κόλπο ένα αεροπλανοφόρο με τη δύναμη κρούσης του, συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot, στρατηγικά βομβαρδιστικά κι ένα αποβατικό πλοίο με αμφίβια οχήματα, υποστηρίζοντας πως έχουν «ενδείξεις» για την προετοιμασία «επιθέσεων» εναντίον αμερικανικών συμφερόντων ή προσωπικού από μέρους του Ιράν.

Σε ερώτηση κατά πόσον ο ίδιος βρίσκεται σε δυσαρμονία με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ δεν επιζητούν αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν, ο Μπόλτον απάντησε: «Η πολιτική που επιδιώκουμε δεν είναι μια πολιτική αλλαγής καθεστώτος. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όλοι πρέπει να το καταλάβουν».

Χθες, από το Αμπού Ντάμπι, ο Μπόλτον κατηγόρησε την Ισλαμική Δημοκρατία για το σαμποτάζ στις 12 Μαΐου εναντίον τεσσάρων πλοίων στο λιμάνι Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στην Ουάσιγκτον σχετικά με την ταυτότητα των υπευθύνων», τόνισε ο Μπόλτον αναφερόμενος στο Ιράν.

Σήμερα είπε πως υπάρχει η προοπτική στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις εναντίον των δεξαμενόπλοιων να παρουσιαστούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη εβδομάδα.

Ο Αμερικανός σύμβουλος είναι επί μακρόν οπαδός μιας αλλαγής καθεστώτος στην Τεχεράνη. «Πριν από το 2019, θα γιορτάσουμε στην Τεχεράνη», είπε τον Ιούλιο του 2017 σε μια συγκέντρωση των Μουτζαχεντίν του Λαού (MEK), της εξόριστης ιρανικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:21

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.