Ιταλία: Δεκάδες μετανάστες αφίχθησαν στη Λαμπεντούζα

Δεκάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν από δύο πλεούμενα στο νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας χθες το απόγευμα, γνωστοποίησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από 26 άνδρες και 20 γυναίκες, έφθασε στο λιμάνι με ένα ξύλινο πλεούμενο δέκα μέτρων, που απέπλευσε από τη Λιβύη δύο ημέρες νωρίτερα, ανέφερε η υπηρεσία αυτή μέσω Twitter, διευκρινίζοντας πως οι μετανάστες ήταν «κατάκοποι και παγωμένοι». Άλλοι 20 άνθρωποι έφθασαν στο λιμάνι το απόγευμα έπειτα από τέσσερις ημέρες στη Μεσόγειο, σύμφωνα με την UNHCR. «Εμπορικά πλοία, ΜΚΟ, στρατιωτικές και κρατικοί θεσμοί: [είναι] όλοι απαραίτητοι για να σωθούν αυτές οι ζωές», τόνισε η Ύπατη Αρμοστεία μέσω Twitter. Η δεύτερη ομάδα μεταναστών, που επίσης απέπλευσε από τη Λιβύη, εντοπίστηκε από αλιευτικό στη θάλασσα, ενώ απείχε ακόμη πολύ από τη Λαμπεντούζα. Το Σαββατοκύριακο, οι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας ανέφεραν ότι πολλά πλεούμενα με μετανάστες έφθασαν στα ιταλικά νησιά Σικελία, Σαρδηνία και Λαμπεντούζα. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε επιβεβαίωση.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας τηρεί εξαιρετικά σκληρή γραμμή στο ζήτημα της μετανάστευσης, που έχει προκαλέσει πικρές διαμάχες ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ποιος πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα. Από πέρυσι, όταν ανέλαβε την εξουσία η σημερινή κυβέρνηση της Ιταλίας, έχουν υπάρξει επανειλημμένα συγκρούσεις ανάμεσα στη Ρώμη και μη κυβερνητικές οργανώσεις που σώζουν μετανάστες στη θάλασσα για να τους μεταφέρουν σε ευρωπαϊκά κράτη. Σε πολλές από τις περιπτώσεις αυτές οι άνθρωποι που διασώθηκαν χρειάστηκε να περιμένουν για μέρες και ακόμη κι εβδομάδες, συχνά υπό επικίνδυνες συνθήκες στη θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:22

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.