Τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών στο ΤΡΙΤΟ για το Κυπριακό

ΑΚΕΛ

Ο γενικός γραμματέας του Ακέλ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ακολουθεί μέρος της νέας στρατηγικής του ΔΗΚΟ στο Κυπριακό. Αυτό είπε, μιλώντας στο Τρίτο, άρχισε από κάποια στιγμή λίγο πριν το Κραν Μοντάνα.Ο κύριος Κυπριανού χαρακτήρισε καλή την κάθε λύση φτάνει όπως είπε αυτή να είναι εφικτή.Όσον αφορά το αίτημα για επιβολή κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, ο κύριος Κυπριανού παρέπεμψε στην στάση των Ευρωπαίων εταίρων συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας στην άτυπη σύνοδο της Ρουμανίας.Αναφέρθηκε, επίσης στα προβλήματα Ηνωμένων Πολιτειών -Τουρκίας, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες που είναι πιο ισχυρές δεν έχουν καταφέρει με τις όποιες κυρώσεις να κάμψουν την Τουρκία και διερωτήθηκε αν περιμένει να το πετύχει η Κύπρος.

 

ΔΗΣΥ

Πρέπει να ζητήσει η Κύπρος κάποιες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία οι οποίες θα αποσκοπούν να σταματήσει η προκλητικότητα της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δησύ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Διευκρίνισε ωστόσο μιλώντας στο Τρίτο ότι οι κυρώσεις δεν πρέπει να αφορούν μόνο την τιμωρία της Τουρκίας χωρίς ενδιαφέρει την πλευρά μας να ανοίξει ξανά το παράθυρο της ελπίδας για επανέναρξη του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού.
Ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι πρέπει να σταλούν σαφέστατα τα μηνύματα από την Ευρώπη προς την Τουρκία να σταματήσει την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Να υπάρξει, πρόσθεσε, ο καταλύτης που λέγεται Ευρώπη με τη βοήθεια του διεθνούς παράγοντα και να επαναρχίσει ο διάλογος γιατί αμετάθετος στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επίλυση του Κυπριακόυ.

 

ΔΗΚΟ​

 Η ψήφος την Κυριακή στις Ευρωεκλογές είναι καθοριστική για την ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας αλλά και τις προοπτικές για λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος .Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παπαδόπουλος το κόμμα του έχει πρόταση για αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του ρόλου και της θέσης του ΔΗΚΟ εντός της Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών αλλα και εντός του Ευρωκοινοβουλίου ευρύτερα, ώστε να δημιουργηθεί πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό κόστος στην Τουρκία.Ανέφερε πως αν δεν δημιουργηθεί κόστος στην Τουρκία, όχι μόνο θα συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες της, αλλά θα κλιμακώσει την ένταση και θα επεκτείνει τις παραβιάσεις και σε άλλες περιοχές της ΑΟΖ της Κύπρου.

Σύνταξη: Αίμιλη Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:35

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Προβληματισμός στην ΠΑΣΥΚΙ για αντιμετώπιση των «ψυχρών περιστατικών» στα δημόσια νοσηλευτήρια
10:04
Νταρφούρ: 48 νεκροί κατά τη διάρκεια φυλετικών συγκρούσεων
09:49
Σημαντικές επαφές θα έχει η Νατάσα Πηλείδου στις ΗΠΑ για θέματα ενέργειας
09:45
Ο ΠτΔ υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου του Ισραήλ
09:39
Διπλό φονικό στον Κάτω Αμίαντο: Η νεκροτομή κατέδειξε ότι οι δύο γυναίκες είχαν πυροβοληθεί
09:27
Ελαφρά τραύματα για 11χρονο που παρασύρθηκε με το ποδήλατο του στη Γεροσκήπου
09:19
Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία στο θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης ο ΥΠΕΣ
09:15
Βανδαλισμοί σε Δημοτικό στην Πάφο, καταδικάζει το Υπουργείο Παιδείας
09:09
Ζωή Δωροθέα Πανά: "Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να συζητήσουμε το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού"
08:55
Υπό κράτηση 31χρονος για υπόθεση διάρρηξης κατοικίας
08:28
Καταγγέλθηκαν 14 πολίτες και 5 υποστατικά για παραβίαση των μέτρων κατά Covid
07:49
Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες
07:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand