Παραδόθηκαν οι κάλπες στους προεδρεύοντες των κέντρων της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας

Παραδόθηκαν το πρωί οι κάλπες στους προεδρεύοντες των κέντρων της Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας, με τον Γενικό Έφορο Εκλογής Κύπρο Κυπριανού να απευθύνει μήνυμα, λέγοντας ότι η άψογη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών εξαρτάται από τους ίδιους.

Μιλώντας το πρωί στο Λύκειο Εθνομάρτυρος Κυπριανού, στον Στρόβολο, στην παρουσία του Βοηθού Γενικού Εφόρου Εκλογών Δημήτρη Δημητρίου και του Εφόρου Εκλογής Περιφέρειας Λευκωσίας Μάριου Παναγίδη, ο κ. Κυπριανού είπε στους προεδρεύοντες ότι «από τη στιγμή που θα παραλάβετε την κάλπη μέχρι να την παραδώσετε, εσείς θα είστε οι πρωταγωνιστές της διαδικασίας».

Είπε ακόμη ότι τους τελευταίους μήνες καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από την Υπηρεσία Εκλογών και τις επαρχιακές διοικήσεις για την άψογη διοργάνωση των εκλογών, μια προσπάθεια που, όπως είπε, εμπλέκει 7 χιλιάδες άτομα του δημοσίου τομέα, αστυνομικούς, υπαλλήλους πληροφορικής, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και όλα τα μέλη των εκλογικών επιτελείων.

Ζήτησε παράλληλα από τους προεδρεύοντες των επιτελείων να επαγρυπνούν, καθώς «ο εφησυχασμός δημιουργεί απροσεξία και λάθη». Η εκλογική διαδικασία δεν επιτρέπει λάθη ούτε για μια ψήφο, συνέχισε, λέγοντας πως οι λεπτομέρειες θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμός την έκβαση της διαδικασίας.

Ο κ. Κυπριανού έδωσε στους προεδρεύοντες τις τελικές οδηγίες, υπενθυμίζοντάς τους ότι είναι οι μόνοι που δικαιούνται να κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου στο εκλογικό κέντρο για σκοπούς επικοινωνίας με τον Έφορο Εκλογών.

Παράλληλα, ζήτησε να υποδεικνύουν στους εκλογείς ότι απαγορεύεται η χρήση κινητού, ενώ είπε ότι εφόσον γίνει αντιληπτή προσπάθεια φωτογράφισης με κινητό, θα πρέπει να καταγγέλλεται αμέσως.

Ακόμη, είπε ότι κατά την προσέλευση των εκλογέων εκφωνείται μόνο το όνομα και ο αριθμός τους εκλογικού διαβατηρίου και σε καμία περίπτωση ο αριθμός ταυτότητας.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογής κάλεσε τους προεδρεύοντες να έχουν άψογη συνεργασία με τους εκπροσώπους των κομμάτων στα εκλογικά κέντρα «πάντα στα πλαίσια της νομοθεσίας».

Τέλος, ζήτησε να προσέξουν την εμφάνισή τους την ημέρα των εκλογών και να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις στα μέλη των επιτελείων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:35

Τελευταιες Ειδησεις

03 Δεκεμβρίου
Βέλγιο: Δύο κρυολογημένοι ιπποπόταμοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό
21:37
Κυριακίδου: Χρειαζόμαστε περισσότερη ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου των γυναικών
21:22
ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του τουρκικού ΥΠΕΞ για την αδειοδότηση του τεμαχίου 5
20:54
Δεύτερη ημέρα με πάνω από 50 χιλιάδες κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο - Αυξάνονται τα κρούσματα της Όμικρον
20:36
Ένας θάνατος και 594 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:22
Ξεπέρασαν το €1 δις τα έσοδα από τον τουρισμό το ενιάμηνο
20:13
Στη δημοσιότητα το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα
19:59
Ο Μπάιντεν κρυολόγησε αλλά διαβεβαιώνει ότι είναι καλά
19:36
Βέλγιο: Δεν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19
19:17
Συνέχισε την ανοδική του πορεία ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
18:46
Ελλάδα: Η τρίτη δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις
18:28
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αποχαιρετιστήρια τελετή του Πάπα Φραγκίσκου
18:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand