Για έκτη χρονιά η Εβδομάδα Ερευνας και Καινοτομίας

Πραγματοποιείται από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου η Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας.



Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) για πρώτη φορά φθάνει στην Κύπρο η διαδραστική έκθεση CERN με το «Το Πείραμα του Αιώνα»
 
 Το πρόγραμμα της «Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας», η οποία πραγματοποιείται για έκτη χρονιά από το ΙδΕΚ, περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται συναντήσεις σε «επιστημονικά καφενεία», προβολές κινηματογραφικών ταινιών, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, ημερίδες και παρουσιάσεις με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών ενώ για πρώτη φορά έρχεται στην Κύπρο η διαδραστική έκθεση CERN.
 
Σημειώνεται ότι το CERN, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών, είναι το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο και η διαδραστική έκθεση, αποτελεί μία ιδιαίτερα ξεχωριστή εμπειρία. Στην έκθεση παρουσιάζεται με διασκεδαστικό και εύκολα κατανοητό τρόπο η ερευνητική δραστηριότητα που διεξάγεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN. Η έκθεση, που φέρει τον τίτλο «Το Πείραμα του Αιώνα!», θα φιλοξενηθεί στο Nicosia Mall από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μπουν σε μια εικονική σήραγγα και με διαδραστικό  τρόπο να κατανοήσουν τα πειράματα που γίνονται, να παίξουν, ακόμη και να βυθιστούν σε δύο διαφορετικά σύμπαντα μέσω σχετικής εφαρμογής.
 
Από τις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν, επίσης, τα Διαδραστικά Εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Frederick από τις 27 - 31 Μαΐου, καλύπτοντας διάφορους επιστημονικούς κλάδους όπως η νομική, οι γραφικές τέχνες, η οπτικοακουστική επικοινωνία, το μάρκετινγκ με ψηφιακές τεχνολογίες, η δημοσιογραφία και η αρχιτεκτονική. Επιπρόσθετα, την Πέμπτη, 30 Μαΐου, ο διεθνούς φήμης καθηγητής, Daniel Cohen, θα εξηγήσει πώς η τεχνολογία ενισχύει τη δημιουργικότητα, εστιάζοντας στην έννοια της δημιουργίας, της προώθησης και της προβολής τρισδιάστατων (3D) μοντέλων.
 
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας το κοινό θα έχει, εξάλλου, την ευκαιρία να συναντήσει διακεκριμένους ερευνητές σε ένα χαλαρό περιβάλλον, και να συζητήσει μαζί τους στα «επιστημονικά καφενεία», που θα διοργανωθούν σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.
 
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.research.org.cy. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας είναι  δωρεάν.

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:34

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.