Για έκτη χρονιά η Εβδομάδα Ερευνας και Καινοτομίας

Πραγματοποιείται από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου η Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας.Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) για πρώτη φορά φθάνει στην Κύπρο η διαδραστική έκθεση CERN με το «Το Πείραμα του Αιώνα»
 
 Το πρόγραμμα της «Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας», η οποία πραγματοποιείται για έκτη χρονιά από το ΙδΕΚ, περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται συναντήσεις σε «επιστημονικά καφενεία», προβολές κινηματογραφικών ταινιών, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, ημερίδες και παρουσιάσεις με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών ενώ για πρώτη φορά έρχεται στην Κύπρο η διαδραστική έκθεση CERN.
 
Σημειώνεται ότι το CERN, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών, είναι το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο και η διαδραστική έκθεση, αποτελεί μία ιδιαίτερα ξεχωριστή εμπειρία. Στην έκθεση παρουσιάζεται με διασκεδαστικό και εύκολα κατανοητό τρόπο η ερευνητική δραστηριότητα που διεξάγεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN. Η έκθεση, που φέρει τον τίτλο «Το Πείραμα του Αιώνα!», θα φιλοξενηθεί στο Nicosia Mall από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μπουν σε μια εικονική σήραγγα και με διαδραστικό  τρόπο να κατανοήσουν τα πειράματα που γίνονται, να παίξουν, ακόμη και να βυθιστούν σε δύο διαφορετικά σύμπαντα μέσω σχετικής εφαρμογής.
 
Από τις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν, επίσης, τα Διαδραστικά Εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Frederick από τις 27 - 31 Μαΐου, καλύπτοντας διάφορους επιστημονικούς κλάδους όπως η νομική, οι γραφικές τέχνες, η οπτικοακουστική επικοινωνία, το μάρκετινγκ με ψηφιακές τεχνολογίες, η δημοσιογραφία και η αρχιτεκτονική. Επιπρόσθετα, την Πέμπτη, 30 Μαΐου, ο διεθνούς φήμης καθηγητής, Daniel Cohen, θα εξηγήσει πώς η τεχνολογία ενισχύει τη δημιουργικότητα, εστιάζοντας στην έννοια της δημιουργίας, της προώθησης και της προβολής τρισδιάστατων (3D) μοντέλων.
 
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας το κοινό θα έχει, εξάλλου, την ευκαιρία να συναντήσει διακεκριμένους ερευνητές σε ένα χαλαρό περιβάλλον, και να συζητήσει μαζί τους στα «επιστημονικά καφενεία», που θα διοργανωθούν σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.
 
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.research.org.cy. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας είναι  δωρεάν.

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:34

Τελευταιες Ειδησεις

03 Δεκεμβρίου
ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του τουρκικού ΥΠΕΞ για την αδειοδότηση του τεμαχίου 5
20:54
Δεύτερη ημέρα με πάνω από 50 χιλιάδες κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο - Αυξάνονται τα κρούσματα της Όμικρον
20:36
Ένας θάνατος και 594 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:22
Ξεπέρασαν το €1 δις τα έσοδα από τον τουρισμό το ενιάμηνο
20:13
Στη δημοσιότητα το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα
19:59
Ο Μπάιντεν κρυολόγησε αλλά διαβεβαιώνει ότι είναι καλά
19:36
Βέλγιο: Δεν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19
19:17
Συνέχισε την ανοδική του πορεία ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
18:46
Ελλάδα: Η τρίτη δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις
18:28
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αποχαιρετιστήρια τελετή του Πάπα Φραγκίσκου
18:26
Γερμανός υπ. Υγείας: "Βοηθήστε να αποφύγουμε περισσότερο πόνο" - "Θλιβερή κορύφωση" της κατάστασης στις ΜΕΘ τα Χριστούγεννα
18:18
Θερμές ευχαριστίες προς τον Πάπα Φραγκίσκο για τη μετεγκατάσταση 50 μεταναστών από την Κύπρο στο Βατικανό, εκφράζει το ΥΠΕΣ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand