Μαυρίδης: Η βρετανική δολιότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ

Οδικό χάρτη βρετανικής έμπνευσης για την κυπριακή ΑΟΖ που παρουσιάζει «αγγλική ΑΟΖ» με αφετηρία τις βρετανικές βάσεις, εντόπισε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, Κώστας Μαυρίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τον Ιούνιο 2017, διερευνώντας θέματα για την ΑΟΖ, εντοπίστηκε ένα σοβαρό ατόπημα σε μελέτη του ORECCA (European Offshore Renewable Energy Roadmap 2011 στο πλαισιο έργου της ΕΕ) όπου παρατίθεται Οδικός Χάρτης για την ΑΟΖ στην Ευρώπη που περιελάμβανε και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη, το σχετικό μέρος του συγκεκριμένου χάρτη βρετανικής έμπνευσης εμφανίζεται πιο κάτω, με την Κύπρο να «απέκτησε» αγγλική ΑΟΖ με αφετηρία τις δύο αγγλικές βάσεις, σε περιοχές που επεκτείνονται στη νότια θάλασσα της Κύπρου. Συγκεκριμένα, η αυθαίρετη «αγγλική ΑΟΖ» με αφετηρία την βρετανική βάση ακρωτηρίου περιλαμβάνει το θαλάσσιο οικόπεδο 12 με το κοίτασμα «Αφροδίτη». Στην πραγματικότητα, οι δύο περιοχές ανήκουν στην Κυπριακή ΑΟΖ, όπως έχει ήδη ρυθμιστεί με διεθνείς συμφωνίες με βάση το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο. Δημοσιοποίησα, ενημέρωσα δεόντως και κατήγγειλα έντονα την αγγλική αυθαιρεσία, αναμένοντας αντίδραση από την Κύπρο και καλώντας την Ευρ. Επιτροπή να διορθώσει τον χάρτη και να αποκλειστούν στο μέλλον τέτοιες αυθαιρεσίες.

«Η αντίδραση της Κυπριακής Κυβέρνησης και του τότε Υπουργού Εξωτερικών ήταν η … σιωπή. Όποιος πραγματικά θέλει νάναι χρήσιμος παρά αρεστός στην πολιτική, -όπως συχνά επαναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-, οφείλει να ενεργεί εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για επανεκλογή Κώστας Μαυρίδης.

Πηγή: Philenews

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.