Σπέχαρ και Πρέσβεις δεσμεύονται να απέχουν από πάνελ χωρίς ισόρροπη εκπροσώπηση γυναικών

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και ξένοι Πρέσβεις στην Κύπρο εξέφρασαν σήμερα δημόσια τη δέσμευσή τους να απέχουν από πάνελ συζητήσεων και από δραστηριότητες, στις οποίες δεν υπάρχει ισορροπημένη εκπροσώπηση των δύο φύλων.

Με μήνυμά τους στα κοινωνικά δίκτυα, η κ. Σπέχαρ, πλαισιωμένη από τον Πρέσβη της Γερμανίας Φραντς Γιόζεφ Κρεμπ και τον Πρέσβη της Φινλανδίας Τίμο Χέινο ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν τη δέσμευση αυτή για την προαγωγή της ισότητα των φύλων, ευχαριστώντας παράλληλα την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στην Κύπρο, που ξεκίνησε την πρωτοβουλία.

«Δεσμεύομαι ως Επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ να συμμετέχω μόνο σε πάνελ με ισορροπημένη εκπροσώπηση των φύλων. Επίσης, δεσμεύομαι να ενθαρρύνω τους άνδρες συναδέλφους μου στα Ηνωμένα Έθνη να συμμετέχουν σε περισσότερα πάνελ που έχουν σχέση με την ισότητα των φύλων, τα δικαιώματα των γυναικών και τη γυναικεία χειραφέτηση», ανέφερε η κ. Σπέχαρ.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο Φραντς Γιόζεφ Κρεμπ είπε ότι δεσμεύεται να μην αποδέχεται προσκλήσεις για να συμμετάσχει, να είναι ομιλητής ή να παραβρίσκεται σε εκδηλώσεις, εκτός και αν έχουν καταβληθεί σοβαρές προσπάθειες για να διασφαλιστεί η ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων.

Ο Τίμο Χέινο, Πρέσβης της Φινλανδίας στην Κύπρο, υποσχέθηκε με τη σειρά του να κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχυθεί η ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων και η πολυμορφία στα πάνελ συζητήσεων και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ή στις οποίες συμμετέχει.

«Εκ μέρους των τριών μας θέλω να εξάρω την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας για αυτή την πρωτοβουλία» συνέχισε η κ. Σπέχαρ, σημειώνοντας ότι ταιριάζει με τις αξίες και τις προτεραιότητες των ΗΕ και ιδιαίτερα με την πολιτική ισότητας των φύλων του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Ο κ. Κρέμπ ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή συνάδει με τις προτεραιότητες του Βερολίνου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ ο κ. Χέινο είπε ότι η χώρα του έχει παράδοση σε ανάλογες πολιτικές που προάγουν την ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα.

Την ανάληψη της δέσμευσης από την Ειδική Αντιπρόσωπο και του Πρέσβεις της Γερμανίας και της Φινλανδίας χαιρέτισε με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο Σαμ Μπίβερ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:39

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.