Βίντεο με τον ακροδεξιό Αυστριακό Αντικαγκελάριο προκαλεί πολιτικό σεισμό στη χώρα

Πολιτικό σεισμό αναμένεται να προκαλέσει στην Αυστρία βίντεο, το οποίο και ανάρτησαν στις ιστοσελίδες του το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ και η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, όπου φαίνεται ο Αντικαγκελάριος της Αυστρίας και ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος, Χανς Κρίστιαν Στράχε, να συνομιλεί με εκπρόσωπο Ρώσου ολιγάρχη για παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος του.

Η βιντεοσκόπηση έγινε τον Ιούλιο του 2017 από κρυφή κάμερα, σε έπαυλη του ισπανικού νησιού Ίμπιζα, ενώ στις συζητήσεις συμμετέχει και ο σημερινός Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Αυστριακών ακροδεξιών, Γιόχαν Γκουντένους.

Στο βίντεο, εκπρόσωπος Ρώσου ολιγάρχη αναφέρει στους Αυστριακούς πολιτικούς πως θέλει να επενδύσει στη χώρα 250 εκατομμύρια ευρώ, ως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι Αυστριακοί πολιτικοί της προτείνουν να ενισχύσει με τα χρήματα αυτά το κόμμα τους στην προεκλογική του εκστρατεία και αργότερα ως αντάλλαγμα εάν αυτοί συμμετάσχουν στην κυβέρνηση –κάτι που τελικά και έγινε- να δώσουν στους Ρώσους την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Αυστρία.

Επίσης, της προτείνουν να αγοράσει μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα, η οποία θα τους βοηθήσει στον προεκλογικό τους αγώνα.

Το βίντεο με την συνομιλία είναι διάρκειας έξι ωρών και παρά το γεγονός ότι η Ρωσίδα λέει επανειλημμένα πως το χρήμα που θέλει να επενδύσει είναι «μαύρο», οι Αυστριακοί πολιτικοί δεν δείχνουν να έχουν κανέναν ενδοιασμό.

Να θυμίσουμε πως στην Αυστρία κυβερνά συνασπισμός του δεξιού Λαϊκού κόμματος, με Καγκελάριο τον Σεμπάστιαν Κουρτς, με το κόμμα των ακροδεξιών (FPO) και Αντικαγκελάριο τον εικονιζόμενο στο βίντεο, Χανς Κρίστιαν Στράχε.

Σε απάντηση του στο βίντεο, ο Αυστριακός Αντικαγκελάριος αναφέρει πως επρόκειτο για μια καθαρή ιδιωτική συνάντηση, σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα και σε περίοδο διακοπών, όπου είχε ρεύσει αρκετό αλκοόλ, με αποτέλεσμα να έχουν «υπάρξει και κάποιες λεκτικές υπερβολές».

Πηγή: ΑΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:39

Τελευταιες Ειδησεις

30 Νοεμβρίου
ΓΓ ΝΑΤΟ: Η Ρωσία θα καταβάλει «υψηλό τίμημα» αν χρησιμοποιήσει βία εναντίον της Ουκρανίας
19:34
Ο Πούτιν δεν έχει αποφασίσει αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024
19:33
Στα 22 τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στο Ην. Βασίλειο
19:18
Πρόσβαση στον κατώτατο μισθό για όλους και χωρίς εξαιρέσεις, λέει ο ΓΓ της ΠΕΟ
19:12
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε Άγιο Αμβρόσιο – Πάχνα
18:56
Συνάντηση αύριο Κύπρου, Ιορδανίας και Ελλάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας
18:46
Αύξηση 13% κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία
18:30
Ανησυχία ΑΣΔΥΚ για μισθολογικές αυξήσεις και υποχρεωτικό εμβολιασμό
17:58
Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι εγγυήτρια στην Κύπρο, λέει το τουρκικό ΥΠΑΜ
17:16
Ο τομέας ανάπτυξης γης απέδειξε οτι προσαρμόζεται σε δύσκολα δεδομένα, είπε ο ΥΠΕΣ
17:14
Πυρκαγιά κοντά σε Άγιο Αμβρόσιο και Πάχνα Λεμεσού
17:11
Οξφόρδη για «Όμικρον»: Δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν από βαριά νόσηση
16:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand