Tοποθετήσεις κομμάτων για Κυπριακό-όρους αναφοράς


ΔΗΣΥ

Την ευχή οι προσπάθειες που καταβάλλει η Τζειν Χολ Λουτ να φέρουν αποτέλεσμα και να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς για επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
Ο ΔΗΣΥ, επεσήμανε, δεν θέλει απλώς να συμφωνηθούν οι όροι, αλλά επιθυμεί και επιδιώκει τη συνολική λύση του Κυπριακού. Μια λύση, πρόσθεσε, που θα σέβεται τις ευρωπαικές αρχές και το διεθνές δίκαιο και θα επανενώνει την πατρίδα, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και ξένους εγγυητές.
Επανέλαβε ακόμη οτι η δική μας πλευρά δήλωσε την ετοιμότητα της για έναρξη του διαλόγου από την επομένη της διάσκεψης στο Κράν Μοντανά.


ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να δείξει αποφασιστικότητα και να αναλάβει πρωτοβουλίες, για να μη μείνει στην ιστορία ως ο Πρόεδρος της διχοτόμησης .
Ο γενικός γραμματέας του κόμματος Αντρος Κυπριανού ζήτησε απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενεργήσει έτσι ώστε να είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά με συνέπεια επιδιώκει τη λύση του Κυπριακού.
Πρόσθεσε οτι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες που να ακυρώνουν τη θέση της Τουρκίας για δύο κράτη και όχι να αφήνεται ανοικτός ο δρόμος για παρουσίαση τέτοιων θέσεων.
Μιλώντας στο Δάλι, σε εκδήλωση για τους Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη, οι οποίοι δολοφονήθηκαν στις εντεκα Απριλίου 1965 απο την Τουρκική ΤΜΤ, ο κύριος Κυπριανού κάλεσε τον πρόεδο Αναστασιάδη να πάψει να καταλογίζει στο ΑΚΕΛ ότι δήθεν τον καλεί να προβεί σε περαιτέρω υποχωρήσεις.


ΔΗΚΟ

Κανένα πλαίσιο και κανένας όρος αναφοράς, δεν θα οδηγήσει σε βιώσιμη, λειτουργική και δημοκρατική λύση του Κυπριακού, εάν δεν είναι όλα συμβατά με τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, δήλωσε ο πρόεδρος του Δηκο Νικόλας Παπαδόπουλος.
Τη θεση αυτή, είπε, θα πρέπει να μεταφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις επαφές του με την κυρία Λουτ.
Μιλώντας σε εκδήλωση της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας της ΓΟΔΗΚ ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε οτι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να διεκδικεί λειτουργική και βιώσιμη λύση , βασισμένη σε ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

ΕΔΕΚ

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να επιχειρήσει με καθαρές διαδικασίες και θέσεις να προτάξει τα θέματα που έχουν σχέση με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών διεκδικώντας, παράλληλα, τη σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.
Πρόσθεσε ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν επιτρέπουν αισιοδόξία.

Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου, Μάριος Καραολής

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

 

Τελευταιες Ειδησεις

01 Μαρτίου
Η Ρωσία φέρει την ευθύνη για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι, δηλώνουν ειδικές εισηγήτριες του ΟΗΕ
20:27
Aύξηση των κρουσμάτων στην Κύπρο, 302 νέα περιστατικά Covid-19
19:30
Συνεδρίες Ερευνητικής Επιτροπής το σφαγείο Cypra την Παρασκευή και τη Δευτέρα
19:25
Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
18:43
Ο Πρόεδρος της Βουλής συζήτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό με τον Πρέσβη της Γεωργίας
18:42
Ελλάδα: 1.176 νέα κρούσματα, 406 διασωληνωμένοι, 30 θάνατοι
18:06
Πρέσβειρα ΗΠΑ: Βήμα κρίσιμης σημασίας προς την κατεύθυνση επανέναρξης επίσημων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό
17:41
Θλίψη για τον θάνατο Κωστή Κωστέα εκφράζει το Υπουργείο Παιδείας
17:01
Γερμανία: Παράταση του lockdown μέχρι το τέλος Μαρτίου με εξαιρέσεις
16:22
Γαλλία: Ένοχος για διαφθορά ο Νικολά Σαρκοζί
15:37
Το θεμέλιο λίθο για τον τρίτο αντιδραστήρα Άκκουγιου θέτουν Ερντογάν- Πούτιν στις 10 Μαρτίου
15:20
Μεταφορά σε μεγαλύτερο νοσοκομείο για τον Πρίγκιπα Φίλιππο
15:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand