Μήνυμα για ανάγκη συμβιβασμών στο Brexit από τη Μέι

Την ανάγκη συμβιβασμών ώστε να βρεθεί μια συμφωνία που θα επικυρωθεί από την πλειοψηφία της Βουλής των Κοινοτήτων, επισημαίνει σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Τερέζα Μέι.

Το βίντεο, που γυρίστηκε στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς, αναρτήθηκε την Κυριακή στον επίσημο λογαριασμό της Ντάουνινγκ Στριτ στο Twitter.

Η κα Μέι σημειώνει ότι πρέπει να υλοποιηθεί το Brexit, αλλά παραδέχεται ότι η συμφωνία της δε θα μπορούσε να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων, που έχει ήδη απορριφθεί τρεις φορές.

Κατά συνέπεια, προσθέτει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, απαιτούνται νέες προσεγγίσεις, κάτι που σημαίνει διακομματικές συνομιλίες με τους Εργατικούς ώστε να φανεί αν μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος προς μια καλή συμφωνία που θα μπορεί να εγκριθεί από τη Βουλή.

«Αυτό θα σημαίνει συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές, αλλά πιστεύω ότι η υλοποίηση του Brexit είναι το πιο σημαντικό πράγμα για όλους μας», καταλήγει το μήνυμα της Τερέζα Μέι.

Το βίντεο έρχεται μετά από παρόμοια δήλωση της πρωθυπουργού που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. Σύμφωνα με τη δήλωση, η ίδια έκανε ό,τι βρισκόταν εντός των δυνατοτήτων της για να περάσει η συμφωνία του Brexit.

Πλέον, προσέθετε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη συνεργασία με την αντιπολίτευση, με την οποία υπάρχουν κάποιες κοινές θέσεις, όπως επί της ανάγκης προστασίας των θέσεων εργασίας και τερματισμού της ελεύθερης μετακίνησης.

Σημείωνε επίσης ότι «όσο περισσότερο παίρνει (η έγκριση μιας συμφωνίας του Brexit), τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος το Ηνωμένο Βασίλειο να μη φύγει ποτέ (από την ΕΕ)».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Μαρτίου
Eurostat: Οι γυναίκες συνέχισαν να υποεκπροσωπούνται σε αριθμό σε διοικητικές θέσεις στην ΕΕ το 2020
13:03
Μπεργκ : «Θα είναι κλειστό ματς, να φθάσουμε κοντά στο καλύτερο μας επίπεδο»
13:01
Έκθεση για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα
12:58
Γ. Καρούσος: Δεν είναι ριψοκίνδυνη η απόφαση για άνοιγμα στους Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί χωρίς κανένα περιορισμό (Βίντεο)
12:40
Χ. Ακάρ: Το στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας της κακοκαιρίας
12:35
Η Haas αποκάλυψε τα νέα χρώματα για το αυτοκίνητο των Schumacher και Mazepin
12:25
Να επανεξεταστεί το μέτρο του πέναλτι κατά 12% για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο  έτος ζητά το ΑΚΕΛ
12:21
Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι εισαγωγές ασθενών με covid -19 (βίντεο)
12:15
Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Ν. Δένδιας, την Τετάρτη στην Αθήνα η Λουτ
11:59
Διασπορά στην κοινότητα και υπερ-μετάδοση του κορονοϊού στα σχολεία, καταδεικνύει η εθνική αναφορά
11:53
Aston Martin: Η επιστροφή ενός θρύλου και οι υψηλές φιλοδοξίες του
11:47
Ο Sebastian Vettel βρίσκεται σε καλό δρόμο για την Aston Martin μετά την πρώτη επαφή του με το αυτοκίνητο.
11:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand