Μήνυμα για ανάγκη συμβιβασμών στο Brexit από τη Μέι

Την ανάγκη συμβιβασμών ώστε να βρεθεί μια συμφωνία που θα επικυρωθεί από την πλειοψηφία της Βουλής των Κοινοτήτων, επισημαίνει σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Τερέζα Μέι.

Το βίντεο, που γυρίστηκε στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς, αναρτήθηκε την Κυριακή στον επίσημο λογαριασμό της Ντάουνινγκ Στριτ στο Twitter.

Η κα Μέι σημειώνει ότι πρέπει να υλοποιηθεί το Brexit, αλλά παραδέχεται ότι η συμφωνία της δε θα μπορούσε να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων, που έχει ήδη απορριφθεί τρεις φορές.

Κατά συνέπεια, προσθέτει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, απαιτούνται νέες προσεγγίσεις, κάτι που σημαίνει διακομματικές συνομιλίες με τους Εργατικούς ώστε να φανεί αν μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος προς μια καλή συμφωνία που θα μπορεί να εγκριθεί από τη Βουλή.

«Αυτό θα σημαίνει συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές, αλλά πιστεύω ότι η υλοποίηση του Brexit είναι το πιο σημαντικό πράγμα για όλους μας», καταλήγει το μήνυμα της Τερέζα Μέι.

Το βίντεο έρχεται μετά από παρόμοια δήλωση της πρωθυπουργού που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. Σύμφωνα με τη δήλωση, η ίδια έκανε ό,τι βρισκόταν εντός των δυνατοτήτων της για να περάσει η συμφωνία του Brexit.

Πλέον, προσέθετε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη συνεργασία με την αντιπολίτευση, με την οποία υπάρχουν κάποιες κοινές θέσεις, όπως επί της ανάγκης προστασίας των θέσεων εργασίας και τερματισμού της ελεύθερης μετακίνησης.

Σημείωνε επίσης ότι «όσο περισσότερο παίρνει (η έγκριση μιας συμφωνίας του Brexit), τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος το Ηνωμένο Βασίλειο να μη φύγει ποτέ (από την ΕΕ)».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:24

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.