Έρευνα Κομισιόν κατά της μεγαλύτερης πλατφόρμας βιντεοπαιχνιδιών

H Κομισιόν ξεκινάει έρευνα κατά της Valve, ιδιοκτήτριας της πλατφόρμας διανομής βιντεοπαιχνιδιών "Steam" και πέντε κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών, με την κατηγορία ότι παρεμπόδισαν καταναλωτές να αγοράσουν βιντεοπαιχνίδια διασυνοριακά από άλλα κράτη μέλη, παραβιάζοντας τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.

Η Κομισιόν απέστειλε «δήλωση αιτιάσεων» στη Valve, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης πλατφόρμας διανομής ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο, που ονομάζεται "Steam" και πέντε εκδότες παιχνιδιών PC, Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media και ZeniMax.

Η Κομισιόν κατηγορεί τη Valve ότι χρησιμοποίησε τους κωδικούς κλειδάριθμους που ενεργοποιούν την πρόσβαση στα παιχνίδια για να εφαρμόσει παράνομο Geo-Blocking, για την αποτροπή των διασυνοριακών πωλήσεων από διάφορα κράτη μέλη (Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία και, σε ορισμένες περιπτώσεις τη Ρουμανία). Αυτό μπορεί να εμπόδιζε τους καταναλωτές να αγοράζουν φθηνότερα παιχνίδια διαθέσιμα σε άλλα κράτη μέλη.

Επιπλέον η Bandai Namco, η Focus Home, η Koch Media και η ZeniMax, παραβίασαν τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ συμπεριλαμβάνοντας συμβατικούς περιορισμούς στις εξαγωγές στις συμφωνίες τους με διάφορους άλλους διανομείς εκτός της Valve. Αυτοί οι διανομείς εμποδίστηκαν να πουλήσουν τα σχετικά βιντεοπαιχνίδια για PC έξω από τις επιτρεπόμενες περιοχές, οι οποίες θα μπορούσαν να καλύψουν ένα ή περισσότερα κράτη μέλη. Αυτές οι πρακτικές ίσως εμπόδιζαν τους καταναλωτές να αγοράζουν και να αναπαράγουν τέτοια παιχνίδια που πωλούνται από αυτούς τους διανομείς είτε σε φυσικά μέσα, όπως DVD ή μέσω λήψεων.

Η Επίτροπος Margrethe Vestager, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε ότι «σε μια αληθινή ψηφιακή ενιαία αγορά, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αγοράζουν και να παίζουν βιντεοπαιχνίδια της επιλογής τους, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους στην ΕΕ».

«Η Valve και οι πέντε εκδότες ηλεκτρονικών παιχνιδιών PC έχουν τώρα την ευκαιρία να ανταποκριθούν στις ανησυχίες μας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:25

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στα όρια της κοινότητας Αλεθρικού
14:20
Το ΓΔΕΕ απορρίπτει προσφυγή της Κύπρου κατά του EUIPO κατά της εταιρείας Φιλώτας Μπέλλας & Υιός ΑΕ για το χαλλούμι
14:15
Αμερικανορωσική συνάντηση κορυφής: Στόχος «η καλύτερη διαχείριση μίας δύσκολης σχέσης που προς το παρόν θα παραμείνει δύσκολη»
14:07
EE: Ράλι του πρώτου ομολόγου για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης
13:48
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον 2o Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό για το 2021
13:39
Υποχρέωση αποδοχής πληρωμής με κάρτα από τις επιχειρήσεις
13:31
Υπ. Υγείας: Θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων σε αγώνες – Αυξάνονται σε 10 τα άτομα ανά τραπέζι σε χώρους εστίασης
13:30
Champions League: Έμαθε αντίπαλο η Ομόνοια
13:17
Δεν αναμένεται σύντομα έγκριση του ρωσικού εμβολίου "Σπούτνικ" από τον ΕΜΑ
13:10
Υφυπ. Τουρισμού: Η Κύπρος αξίζει να μπει στη βρετανική πράσινη λίστα το συντομότερο
13:06
Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Κοινότητα Αλεθρικού
12:45
Συνεχίζει στην Ανόρθωση ο Δημήτρης Χριστοφή
12:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand