Το ενδεχόμενο να αγοράσει ΜΕΔ από τις τουρκικές τράπεζες, εξετάζει η ΕΤΑΑ

Οι τουρκικές τράπεζες που επιθυμούν να απαλλαγούν από τα αυξανόμενα επισφαλή δάνεια μπορεί να βρουν πρόθυμους αγοραστές στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και στην International Finance Corp (IFC), σύμφωνα με το Bloomberg.Η ΕΤΑΑ και η IFC, ως ιδιωτικός επενδυτικός βραχίονας της Παγκόσμιας Τράπεζας, είναι επίσης πρόθυμοι να κάνουν επενδύσεις στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής τους για τη στήριξη τραπεζών στις χώρες στις οποίες λειτουργούν, σύμφωνα με ανώτατα στελέχη των οργανισμών, σημειώνει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η συντριβή της λίρας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και η ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία της Μέσης Ανατολής καθιστά όλο και πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις να αποπληρώσουν το χρέος τους, ιδίως αυτό σε ξένα νομίσματα, προκαλώντας επιδείνωση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών.

Η ρυθμιστική αρχή τραπεζών της Τουρκίας εκτιμά ότι ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς τη συνολική πίστωση ενδέχεται να αυξηθεί έως και 6% φέτος από 4,1% στο τέλος Φεβρουαρίου.

"Η ΕΤΑΑ ενδιαφέρεται για μεγαλύτερη εμπλοκή στον τομέα των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Τουρκία", δήλωσε ο Arvid Tuerkner, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας για την Τουρκία, απαντώντας σε ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

"Δεν έχουμε ακόμη καταθέσει πρόταση να επενδύσουμε σε ΜΕΔ ή σε όχημα ειδικού σκοπού, αλλά θα το εξετάζαμε και θα είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε εάν η δομή ικανοποιεί τις εμπορικές και ισχυρές τραπεζικές απαιτήσεις μας", ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:25

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουνίου
Ένας θάνατος και 42 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:32
Επαναρχίζει ο αγώνας Δανία-Φιλανδία
21:12
Σε 79 τα σημεία δειγματοληψίας της Κυριακής για rapid test
21:12
Ουαλία - Ελβετία 1-1
20:55
Η Αίγυπτος θα στείλει στο διάστημα δύο δορυφόρους το 2022
20:53
Δύο συλλήψεις στη Λάρνακα για κατοχή 1 κιλού κοκαΐνης
20:39
Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας μετά την κακοκαιρία
20:33
Κατερρευσε ο Έρικσεν, στο Δανία-Φιλανδία. Διεκόπη το ματς
20:11
Τζουμχουριέτ:Την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-400 στα κατεχόμενα πρότεινε στις ΗΠΑ η Άγκυρα
19:45
Ο Τζόνσον προειδοποιεί την ΕΕ για το εμπόριο μετά το Brexit
18:57
Κυπριακό στη συζήτηση Τζόνσον -Γκουτέρες στο περιθώριο του G7
18:18
Yπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά- Είχε απειλήσει κατοικίες
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand