Συνάντηση Γιώργου Κατρούγκαλου με την Τζέιν Χολ Λουτ

Συνάντηση με την σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, είχε νωρίτερα σήμερα στην Ουάσιγκτον, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, λίγο πριν η κα. Λουτ αναχωρήσει για ακόμη ένα γύρο διαβουλεύσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Η κ. Λουτ – ως συνήθως – απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, ότι επανέλαβε στην Τζέιν Λουτ ότι η Ελλάδα θεωρεί το Κυπριακό ως ένα ζήτημα Διεθνούς Δικαίου και «την προσήλωση μας στην ανάγκη να υπάρχει επίλυση του Κυπριακού ζητήματος με σεβασμό στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών».

Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα θέλει να συζητήσει τη διεθνή διάστασή του, δηλαδή την κατάργηση του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής.

« Η Ελλάδα θεωρεί ότι και οι δυο πλευρές στο νησί, δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία και η τουρκοκυπριακή κοινότητα, έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα να συζητήσουν μεταξύ τους τα θέματα που τους αφορούν. Επανέλαβα επίσης ότι πρέπει να ανανεωθεί η θητεία της UNFICYP και εν πάση περιπτώσει δεν θα πρέπει το ζήτημα αυτό να θεωρηθεί κρίσιμο για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα πρέπει να συνεχίσουν επί της αρχής που ανέκαθεν υποστηρίζει η Ελλάδα, δηλαδή του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών», συμπλήρωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:25

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.